Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Nintendo porskutti koronavuonna – monet koteihinsa sulkeutuneet ihmiset pakenivat ankeutta pelien maailmaan

Peliyhtiö Nintendo lähes tuplasi voittonsa viime vuoden aikana, kun koronakriisi kasvatti pelien ja konsolien kysyntää. Yhtiö kertoi, että nettovoitto nousi kolmen kvartaalin jaksolla huhtikuusta joulukuuhun 377 miljardiin jeniin eli lähes kolmeen miljardiin euroon.

Nintendo nosti samalla tulosennustettaan koko tilikaudelle ja arvioi nettovoiton nousevan 400 miljardiin jeniin.

Peliala on ollut yksi koronakriisin harvoista menestyjistä, kun koteihinsa jääneet ihmiset ovat hakeneet viihdytystä pelaamisesta. Sama suunta näyttää jatkuvan, kun pandemia on monin paikoin johtanut uusiin rajoituksiin.

Nintendon tulosta kannattelivat Switch-konsolin kovat myyntiluvut, joita taas siivitti idyllisen puuhastelupeli Animal Crossingin menestys. Switchin myynti on pysynyt vahvana, vaikka konsoli julkaistiin jo vuonna 2017.

Pelialalla Nintendon kanssa kilpaileva Sony kertoo tuloslukujaan myöhemmin tällä viikolla. Sony toi viime vuoden lopulla markkinoille kiihkeästi odotetun PlayStation 5 -konsolin, mutta sen myyntiä ovat rajoittaneet uutuuden saatavuusongelmat.