Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Ylen MOT: Husin hankintaepäselvyydet selvästi laajempia kuin on tullut julki

Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin (Hus) hankintojen epäselvyydet ovat selvästi laajempia kuin on aiemmin tullut julki, uutisoi Ylen MOT maanantaina. Yle kertoi illan tv-ohjelman sisältöä verkossa jo aamulla.

Konsulttiyhtiö BDO:n tarkastusraportin perusteella näyttää siltä, että laittomien toimintatapojen historia ulottuu jopa aikaan ennen jättisairaanhoitopiirin perustamista. MOT-toimituksen selvityksen mukaan Husissa on voitu väärinkäyttää verorahaa 1990-luvulta asti. MOT:n saamasta asiakirjasta selviää, että lainvastaisten hankintojen kokoluokka on satoja miljoonia euroja.

Esimerkiksi merkittävä määrä sopimuksia on jatkettu sähköpostitse tehtyjen hintatiedustelujen perusteella ilman uutta kilpailutusta.

Poliisi selvittää paraikaa useita Husiin liittyviä tapauksia.

Viime viikolla MOT kertoi, että Hus oli tehnyt viime vuonna kilpailuttamattomia hankintoja 250 miljoonalla eurolla.

Kilpailutusten epäselvyydet nousivat julkisuuteen vuonna 2019. STT kertoi tuolloin talon sisäisen tarkastuksen raportista, jonka mukaan Hus olisi tehnyt kymmenien miljoonien eurojen hankinnat kilpailuttamatta tammi-elokuussa 2018.