Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Espoon Rastaalan poliisioperaatio ohi – ilmoittajan näkemä ase paljastui kuula-aseeksi

Espoon Rastaalassa aamupäivällä ollut mittava poliisioperaatio on ohi, kertoo Länsi-Uudenmaan poliisi. Tapahtumapaikalla Tähtimötiellä oli aamupäivän aikana useita poliisipartioita.

Poliisi kertoo tiedotteessa, että tilanne lähti liikkeelle aamulla noin kello 8.30 tulleesta ilmoituksesta, jonka mukaan kerrostalon porraskäytävässä olisi nähty mahdollisesti aseistautunut henkilö.

Poliisi tarkasti asunnon ja otti yhden ihmisen kiinni häiriökäyttäytymisen vuoksi. Ilmoittajan näkemä ase paljastui kuula-aseeksi. Aseella ei missään vaiheessa uhattu ketään, eikä asiassa epäillä rikosta.

Operaation aikana poliisi rajoitti liikennettä Tähtimötien läheisyydessä. Tapahtumapaikka on pienkerrostalovaltaista asuinaluetta.

Paikalla olleen Lehtikuvan kuvaajan mukaan katu oli suljettu liikenteeltä kummastakin päästä. Kadun päässä tilannetta vahtivat poliisit, joilla oli yllään luotiliivit ja kypärät. Paikalla oli myös poliisin Hevi-panssarimersu sekä konepistoolein aseistautuneita poliiseja.

Poliisi sanoo, että liikennettä rajoitettiin tehtävästä saatujen ensitietojen vuoksi. Poliisin mukaan näin haluttiin turvata sekä sivulliset että tehtävälle osallistuneet poliisit.

Rajoitukset purettiin hieman ennen kello 11:tä, kun poliisi pystyi varmistamaan, ettei tilanteesta aiheudu vaaraa sivullisille.

Poliisin mukaan tilanne Rastaalassa on jälleen normaali, eivätkä sivulliset olleet missään vaiheessa vaarassa.