Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Syyttäjä: Mies piileskeli wc-tilojen katossa yön ja pudottautui köydellä kultasepänliikkeeseen Seinäjoella tehdäkseen varkauden

Syyttäjä vaatii kolmelle miehelle ehdotonta vankeusrangaistusta törkeästä varkaudesta, joka toteutettiin tekemällä reikä kultasepänliikkeen kattoon Seinäjoella heinäkuun alussa.

Asian käsittely alkoi maanantaina Seinäjoen käräjäoikeudessa.

Syyttäjän mukaan kolme miestä toteuttivat rikoksen Seinäjoen Prisman Kultatähti -liikkeessä siten, että he menivät heinäkuun ensimmäisen päivän iltana ostoskeskukseen. Sieltä kaksi muuta miestä avustivat kolmannen wc-tilojen kautta ostoskeskuksen välikattoon.

Syyttäjän mukaan mies vietti yön wc-tilojen välikatossa. Aamulla hän teki reiän kultasepänliikkeen kattoon ja pudottautui köyden avulla liikkeeseen, syyttäjä sanoo. Sieltä hän keräsi kultaesineitä ja koruja noin 165 000 euron arvosta reppuunsa.

Mies siirtyi tämän jälkeen köyden avulla takaisin välikattoon, minkä jälkeen kaksi häntä aiemmin avustanutta miestä tulivat jälleen ostoskeskukseen ja auttoivat hänet pois wc-tiloista.

Anastettu omaisuus on yhä kateissa. Työntekijä havaitsi varkauden aamulla saapuessaan liikkeeseen.

Poliisi on kertonut aiemmin, että kaikki kolme epäiltyä miestä ovat ulkomaalaisia, mutta kansalaisuuksia ei ole kerrottu. Kaksi miehistä otettiin syksyllä kiinni Virossa ja kolmas Espanjassa. He ovat sen jälkeen olleet vangittuina Suomessa.

"Kävi vain ostoksilla ja wc:ssä"

Ainakin yksi miehistä on kiistänyt syyllistyneensä rikokseen kahden muun miehen kanssa. Hänen mukaansa hän on vain käynyt ostoksilla kauppakeskuksessa eikä avustanut ketään wc-tilojen välikattoon tai poistumaan wc-tiloista.

– Vastaaja ilmoittaa käyneensä ostoskeskuksessa kyseisinä ajankohtina ostoksilla ja wc-tiloissa luonnollisilla tarpeillaan, puolustuksen vastauksessa todetaan.

Kaksi muuta syytettyä eivät ole toimittaneet kirjallisia vastauksia käräjäoikeuteen.

---

Juttua korjattu klo 11.05.

Muutettu otsikossa ollut verbi ryöstö varkaudeksi. Korjattu myös 1. lause: Jutussa luki aluksi, että reikä tehtiin poraamalla, mutta tosiasiassa reiän tekotapaa ei ole täsmennetty syyttäjän haastehakemuksessa. Muutettu siksi verbi porata tehdä-verbiksi.