Trump teki ensimmäisen kannanottonsa ex-presidenttinä – tukee entistä lehdistöpäällikköään Arkansasin kuvernööriksi

Aiemmin Trump teki tällaiset ilmoitukset Twitterissä, mutta koska hän on saanut palveluun pysyvän porttikiellon, ex-presidentti joutui julkaisemaan perinteisen tiedotteen. AFP / LEHTIKUVA

STT–AFP

Yhdysvalloissa Donald Trump on tehnyt ensimmäisen virallisen poliittisen kannanottonsa ex-presidenttinä. Trump asettui maanantaina paikallista aikaa tukemaan entisen lehdistöpäällikkönsä Sarah Huckabee Sandersin ehdokkuutta Arkansasin kuvernööriksi.

Sanders, 38, ilmoitti ehdokkuudestaan maanantaina. Trump julkaisi pian sen jälkeen tiedotteen, jossa kertoi tukevansa hänen ehdokkuuttaan. Aiemmin Trump teki tällaiset ilmoitukset Twitterissä, mutta koska hän on saanut palveluun pysyvän porttikiellon, ex-presidentti joutui julkaisemaan perinteisen tiedotteen.

– Sarahista tulee hieno kuvernööri, ja hänellä on täysi ja totaalinen tukeni, Trump sanoi.

Sanders toimi Valkoisen talon lehdistöpäällikkönä vuodet 2017–2019 ja sai usein lehdistöltä kritiikkiä totuuden vääristelystä. Toisin kuin useimmat Valkoisen talon keskeiset työntekijät, hänen välinsä Trumpiin eivät tulehtuneet missään vaiheessa, ja hän jätti Valkoisen talon hyvissä väleissä presidentin kanssa.

Ilmoittaessaan pyrkivänsä kuvernööriksi Twitter-videolla Sanders korosti aikaansa Trumpin hallinnossa. Se osoittaa, että ex-presidentin nimi on edelleen kovaa valuuttaa republikaanien keskuudessa aiemmin tässä kuussa tapahtuneesta kongressitalon valtauksesta huolimatta. Trumpilta nähdään todennäköisesti lisää kannanottoja tulevien kuukausien ja vuosien aikana.

Sandersin uskotaan olevan vahvoilla puolueensa esivaaleissa, ja koska Arkansas on vahvasti republikaaninen osavaltio, hän on ennakkosuosikki voittamaan kuvernöörinvaalit ensi vuonna.

– Kuvernöörinä puolustan oikeuttanne olla vapaa sosialismista ja tyranniasta, Sanders sanoi videollaan.

Sandersin isä Mike Huckabee toimi Arkansasin kuvernöörinä 1996–2007.

Kommentoi

Palvelut

Ruokapaikka