Helsingissä ilmoitettu tälle päivälle lukuisia Navalnyihin liittyviä mielenosoituksia

Venäläisen oppositiojohtaja Aleksei Navalnyin kiinniottoa vastustavia ja vapautusta vaativia mielenosoittajia oli muun muassa Venäjän suurlähetystön edustalla Helsingissä. -Koivisto Antti Aimo-Koivisto / LEHTIKUVA

STT

Helsingissä poliisi on saanut tälle päivälle ilmoituksen peräti 16 mielenosoituksesta. Poliisi ilmoitti Twitterissä, että mielenosoitukset liittyvät Venäjällä tehtyyn oppositiojohtaja Aleksei Navalnyin kiinniottoon.

Ylikomisario Seppo Kujala kertoi STT:lle, että poliisi on neuvotellut mielenilmausten järjestäjien kanssa ja sopinut tapahtumien järjestämisestä niin, että ne noudettavat kokoontumisrajoituksia.

Kujalan mukaan ensimmäiset mielenilmaukset olivat alkaneet aamupäivän puolella.

Mielenosoitukset järjestetään tänään porrastetusti kello 11:n ja 17:n välillä Tehtaankadulla ja Senaatintorilla poliisin osoittamissa paikoissa. Venäjän Suomen-suurlähetystö sijaitsee Tehtaankadulla.

Aluehallintoviraston määräyksen mukaan yhdessä mielenosoituksessa saa olla nyt korona-aikana korkeintaan 10 ihmistä. Osallistujien on myös noudatettava turvavälejä.

Kujalan mukaan on melko harvinaista, että Helsingissä järjestetään muulloin kuin juhlapyhinä useita mielenosoituksia samana päivänä.

Kommentoi

Palvelut

Ruokapaikka