Nuori aikuinen palasi Britanniasta ja jätti noudattamatta karanteeniohjeita – tartutti 30 ja karanteeniin asetettiin 400 ihmistä

Koronaohjeistusten noudattamatta jättäminen voi aiheuttaa ongelmia isollekin joukolle. Veera Järvenpää

Minna Harmaala

Iso-Britannian koronamuunnosta on todettu Suomessa Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) mukaan 80 ihmisellä. Pääosin kyseessä on ollut ulkomailta palanneita, mutta eräässäkin tapauksessa jatkotartuntoja on ollut 30.

– Tässä on kysymyksessä nuori aikuinen, joka on palannut ennen joulua Isosta-Britanniasta, THL:n ylilääkäri Taneli Puumalainen kertoi torstaiaamun koronatiedotustilaisuudessa.

– Karanteeniohjeita ei ole noudatettu, vaan on kokoonnuttu nuorisoporukalla, ja tämän jälkeen näitä jatkotartuntoja on useammassa tartuntasukupolvessa.

Puumalaisen mukaan karanteeniin on määrätty tämän yhden tapauksen vuoksi 400 ihmistä. Karanteenia on jälleen pidennetty 14 vuorokauteen.

Puumalaisen mukaan muuntunutta koronavirusta ovat tuoneet maahan suomalaiset ja ulkomaalaiset. Suomalaisten kohdalla kyse on sekä kotimaassa asuvista että muualla asuvista, jotka ovat tulleet vierailulle Suomeen. Virusta on tullut erityisesti naapurimaista ja kausityöläisten mukana.

Kommentoi

Palvelut

Ruokapaikka