Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Finnair jatkaa lentoja viidelle maakuntakentälle pari viikkoa suunniteltua pidempään

Lentoyhtiö Finnair aikoo jatkaa nykyisiä lentojaan Kajaaniin, Kemiin, Kokkolaan, Joensuuhun ja Jyväskylään huhtikuun 18. päivään asti. Siten lentoliikenne saadaan turvattua paikkakunnille, kunnes uusi kilpailutettu liikennöinti alkaa.

– Ymmärrämme hyvin lentoyhteyksien merkityksen alueille. Jatkamme siksi lentoja hieman aiempaa suunniteltua pidempään, jotta yhteyksiin ei tulisi katkoa ennen valtion ostoliikenteenä hankkimia yhteyksiä, sanoi Finnairin myyntijohtaja Mikko Turtiainen tiedotteessa perjantaina.

Kaupunkien lentoyhteydet avataan kilpailulle. Lennoista tehtävä kilpailutus ei kuitenkaan ole päässyt etenemään tavoiteaikataulussa.

Finnair oli aiemmin kertonut lopettavansa lentonsa viidelle paikkakunnalle maaliskuun lopussa. Uusia lentoja ei olisi välttämättä saatu aloitettua vielä huhtikuun alusta.

Valtio kilpailuttaa lennot loppuvuodeksi.

Virallinen ilmoitus kilpailutuksesta ensi viikolla

Lennoista tehtävä kilpailutus ei ole vielä päässyt etenemään, sillä EU:n komissio ei ole julkaissut virallisessa lehdessä tietoa kilpailutuksesta.

Liikenne- ja viestintäministeriöstä (LVM) kerrotaan, että ilmoitus julkaistaisiin ensi viikolla. Suomi ei pysty vaikuttamaan julkaisun aikatauluun.

– Tarkoituksena oli, että ilmoitus olisi ollut lehdessä jo ennen joulua, sanoi osastopäällikkö Olli-Pekka Rantala LVM:stä STT:lle.

Kilpailutuksen valmistelu on käynnissä Liikenne- ja viestintävirasto Traficomissa.

Finnair arvioi omaa osallistumistaan, kun kilpailutuksen yksityiskohdat julkaistaan. Yhtiön mukaan sen kalusto ei välttämättä ole sellaista, joka soveltuu parhaiten reittien matkustajamäärille.

Maakuntakentät olivat puoli vuotta ilman lentoja

Viisi maakuntakenttää oli viime vuonna ilman lentoja yli puoli vuotta, kun Finnair keskeytti lentonsa kentille koronapandemian vuoksi. Kaupungin edustajat ovat julkisuudessa tuoneet vahvasti esiin, että maakuntakenttiä ei kansainvälisen saavutettavuuden takia saa lakkauttaa ainakaan pysyvästi.

Joulukuussa Finnairin kapasiteetista oli koronapandemian takia käytössä vain noin kymmenen prosenttia.