Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mies puukotti naista päiväkodin pihalla, kun tämä oli hakemassa heidän yhteistä lastaan – syyttäjä vaatii vankeutta murhan yrityksestä

Syyttäjä vaatii kahdeksan vuoden vankeusrangaistusta miehelle, joka viime syksynä puukotti entistä kumppaniaan päiväkodin pihalla Hämeenlinnassa.

Syyttäjän mukaan mies oli piilossa odottamassa, että nainen saapuu päiväkodille hakemaan heidän yhteistä lastaan. Naisen saavuttua mies juoksi naisen eteen ja hyökkäsi tämän kimppuun. Syytteen mukaan mies löi naista puukolla ylävartaloon 12 kertaa ja sanoi tappavansa tämän.

Syyttäjän mukaan mies yritti murhata naisen ja teko oli harkittu, raaka ja julma. Maassa makaava nainen oli puolustuskyvytön, syyttäjä katsoo. Teon jälkeen mies pakeni paikalta ja naisen onnistui soittaa hätäkeskukseen.

Mies kiistää murhan yrityksen, mutta myöntää teon törkeänä pahoinpitelynä. Hänen mukaansa hyökkäys oli päähänpisto.

Syyttäjä: Mies puhui puhelimessa lapsen hautaamisesta

Kanta-Hämeen käräjäoikeudessa käsiteltävästä haastehakemuksesta käy ilmi, että mies oli ennen tekoa nähnyt naisen toisen miehen seurassa ja pahastunut tästä. Ennen hyökkäystä mies kävi ostamassa puukon ja vaihtoi Facebookissa profiilikuvaksi viikatemiehen.

Syyttäjän mukaan mies myös uhkaili naista ennen väkivallantekoa. Noin viikkoa aiemmin mies oli syyttäjän mukaan soittanut naiselle ja sanonut, että heidän yhteiselle lapselleen on hautapaikka valmiina. Syyttäjän mukaan naisella oli perusteltu syy pelätä oman ja lapsensa turvallisuuden puolesta.

Mies kiistää uhanneensa naista.

Nainen vaatii korvauksia perhe-elämän haittaamisesta

Nainen vaatii mieheltä yli 17 000 euron korvauksia muun muassa kivusta ja kärsimyksestä. Hän vetoaa puukotuksen aiheuttamiin vammoihin, mutta myös miehen teon aiheuttamaan haittaan perhe-elämälle.

Naisen mukaan väkivallanteon jälkeen lastensuojelu haki lapsen ja tämä sijoitettiin muualle asumaan. Ensin nainen ei nähnyt lasta lainkaan. Lapsi palautettiin vasta yli puolentoista kuukauden jälkeen.

– Lastensuojelutoimenpiteet johtuivat ainoastaan tapahtuneesta väkivallanteosta. Vielä jatkossakin tapahtuma tulee aiheuttamaan uhrille perhe-elämään liittyvää kärsimystä, kun perhe joutuu elämään sen tosiseikan kanssa, että lapsen isä on yrittänyt murhata äidin, sanotaan naisen korvausvaatimuksessa.