Bayer ja CureVac yhdistävät voimansa koronarokotteen valmistamiseksi

Yhteistiedotteen mukaan CureVac pystyy hyödyntämään Bayerin asiantuntemusta ja infrastruktuuria. AFP / LEHTIKUVA

STT–AFP

Saksalaiset lääkeyritykset Bayer ja CureVac yhdistävät voimansa koronarokotteen kehittämiseksi ja toimittamiseksi, yritykset kertoivat torstaina.

Yhteistiedotteen mukaan yritysten tekemän sopimuksen myötä CureVac pystyy hyödyntämään Bayerin asiantuntemusta ja infrastruktuuria. Yritykset uskovat, että kunhan koronarokote hyväksytään, sopimuksen myötä yritysten on helpompi toimittaa satoja miljoonia rokoteannoksia ympäri maailmaa.

CureVac kertoi joulukuussa, että sen kehittämä koronavirusrokote on edennyt viimeisen eli kolmannen vaiheen kliinisiin testeihin. Yhtiö toivoo, että rokote saataisiin markkinoille tänä vuonna. EU on varannut rokotetta 405 miljoonaa annosta.

CureVac on kertonut, että rokotetta voidaan säilyttää jääkaappilämpötilassa ainakin kolme kuukautta.

Euroopan komissio antoi myyntiluvan Modernan rokotteelle

Euroopan komissio antoi keskiviikkona myyntiluvan yhdysvaltalaisen lääkeyhtiön Modernan koronavirusrokotteelle. Modernan rokote on toinen myyntiluvan EU:n alueella saanut koronarokote.

– Me olemme varanneet lisää koronavirusrokotteita eurooppalaisille. Modernan rokotteen kanssa meillä tulee olemaan 160 miljoonaa annosta lisää, sanoi komission puheenjohtaja Ursula von der Leyen tiedotteessa.

Euroopan lääkevirasto EMA antoi vain muutama tunti aiemmin päätöksensä, jossa se suosittelee ehdollista myyntilupaa Modernan rokotteelle. Ehdollinen myyntilupa tarkoittaa EMAn mukaan muun muassa sitä, että Modernan koronarokotetta markkinoivan täytyy jatkossakin esittää tutkimustuloksia rokotteesta.

Modernan rokote on tehokas estämään koronavirustautia yli 18-vuotiailla, kertoi Lääkealan turvallisuus- ja kehittämiskeskus Fimea tiedotteessaan. Modernan rokote voidaan varastoida 20 miinusasteessa.

Ensimmäisen myyntiluvan EU:n alueella sai joulun alla yhdysvaltalaisen Pfizerin ja saksalaisen Biontechin kehittämä koronarokote. Suomessa rokotukset alkoivat 27. joulukuuta.

Pfizerin ja Biontechin rokote soveltuu yli 16-vuotiaille, ja se vaatii varastoissa 70 miinusasteen lämpötilan.

Kommentoi

Palvelut

Ruokapaikka