Suomessa on todettu 331 uutta koronatartuntaa, Vuokatissa lomailleilla lisää tartuntoja

Suomessa on raportoitu 331 uutta koronavirustartuntaa, kertoo Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL).

Kahden viime viikon aikana on raportoitu 3 465 tartuntaa, mikä on 1 887 tartuntaa vähemmän kuin edeltävien kahden viikon aikana.

Yhteensä Suomessa on raportoitu pandemian alusta saakka runsaat 37 000 koronavirustartuntaa.

Koronavirukseen liittyviä kuolemia oli eiliseen mennessä raportoitu 576. Sairaalahoidossa oli eilisen tietojen mukaan 188 ihmistä, joista 25 tehohoidossa.

Koronaviruksen ilmaantuvuus on tällä hetkellä suurinta Helsingin ja Uudenmaan, Varsinais-Suomen sekä Ahvenanmaan sairaanhoitopiirien alueella. Näillä alueilla koronaviruksen ilmaantuvuusluku on yli sata. Ilmaantuvuusluku kertoo viimeisten kahden viikon aikana todettujen tartuntojen määrän 100 000:ta asukasta kohti.

Vuokatin sairastuneet lomailleet eri seurueissa

Kainuussa Vuokatin Katinkullassa joulun ja vuodenvaihteen aikana lomailleilla ulkopaikkakuntalaisilla on todettu useita uusia koronatartuntoja, kertoo Kainuun sote. Tiedot on saatu sairastuneiden kotipaikkakuntien tartunnanjäljityksestä.

Kainuun soten mukaan sairastuneet ovat olleet eri seurueissa, ja he ovat sairastuneet joko lomaillessaan tai kotiin palattuaan. Tapaukset saattavat mahdollisesti liittyä 21. joulukuuta alkaneeseen tartuntaketjuun.

Kainuun sote kertoo, että sairastuneet ovat liikkuneet alueella todennäköisesti tartuttavina joulukuun 27. päivän ja uudenvuodenpäivän välillä, mutta tarkkoja altistumispaikkoja ja -aikoja ei ole tiedossa.

Tiedotteessa huomautetaan, että Katinkullan ravintoloissa ja palveluissa noudatetaan tarkkoja varotoimia ja samaa edellytetään myös asiakkailta. Kainuun soten mukaan nyt havaitut tartunnat osoittavat varotoimien tarpeellisuuden.

Jos alueella matkailleet saavat Koronavilkku-hälytyksen, Kainuun sote opastaa heitä ottamaan yhteyttä ensisijaisesti omaan terveyskeskukseensa. Lievienkin oireiden vuoksi on syytä hakeutua testiin.

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut

Ruokapaikka