Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Vanhojen osakeasuntojen hinnat jatkoivat nousuaan pääkaupunkiseudulla – muualla hinnat pysyivät ennallaan

Vanhojen osakeasuntojen hinnat nousivat marraskuussa pääkaupunkiseudulla 6 prosenttia viime vuoden vastaavaan aikaan verrattuna, kertoo Tilastokeskus. Muualla maassa hinnat pysyivät viime vuoden tasolla.

Lokakuuhun verrattuna hinnat nousivat pääkaupunkiseudulla 1,7 prosenttia ja laskivat muualla maassa 1,3 prosenttia.

Viime vuoden vastaavaan ajankohtaan verrattuna vanhojen osakeasuntojen hinnat nousivat Etelä-, Pohjois- ja Länsi-Suomessa ja laskivat Itä-Suomessa.

Suurista kaupungeista hinnat nousivat Helsingin ja Espoon lisäksi Tampereella ja Oulussa. Turussa hinnat pysyivät viime vuoden tasolla. Vantaalla hinnat laskivat.

Kiinteistönvälittäjien kautta tehtiin vanhojen osakeasuntojen kauppoja lähes viidennes enemmän kuin vuosi sitten.

Kauppojen arvo kohosi noin viisi prosenttia

Tilastokeskuksen ennakkotietojen mukaan tammi–syyskuussa asuntokauppoja tehtiin 12 miljardilla eurolla, mikä on noin viisi prosenttia enemmän kuin vuosi sitten. Pääkaupunkiseudulla kaupan arvo oli noin seitsemän prosenttia ja muualla maassa noin kaksi prosenttia viime vuotta suurempi.

Osakeasuntojen hintojen kuukausitilaston ilmestyessä siinä on mukana tuoreimman tilastokuukauden osalta noin 70 prosenttia kaikista kaupoista. Kuukausitiedot tarkentuvat seuraavien kuukausien aikana.