Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Jouluaatto sujunut rauhallisesti ympäri Suomen – "Sekalaisia poliisin perustehtäviä"

Jouluaatto on sujunut rauhallisissa merkeissä, kerrottiin poliisilaitoksilta ympäri Suomen STT:lle hieman kello yhdeksän jälkeen illalla. Helsingin poliisin yleisjohtaja Teemu Lappalainen sanoo, että jouluaatto on vastannut Helsingissä tavallista rauhallisempaa arki-iltaa.

– Sekalaisia poliisin perustehtäviä, hän kuvailee aaton kulkua.

Myös Länsi-Uudenmaan poliisilaitokselta kerrotaan, ettei mitään suurempaa ole jouluaattona tapahtunut. Jouluaatto on ollut rauhallinen, mutta vilkastunut iltaa kohden.

Iltaan mennessä poliisin tehtävät Länsi-Uudellamaalla olivat liittyneet liikenteeseen, kuten rattijuoppoihin.

– Iltaa kohden on alkanut tulla myös kotihälytyksiä, Länsi-Uudenmaan tilannekeskuksesta kerrotaan.

Aiemmin päivällä Länsi-Uudenmaan poliisi kertoi Twitterissä saaneensa useammasta lähteestä tietoa bileistä, joita on suunniteltu huomiselle joulupäivälle Espoossa. Poliisi kehottaa huomioimaan aluehallintoviraston kokoontumisrajoituksen. Avin päätöksen mukaan kaikki yli 10 hengen yleisötilaisuudet ja yleiset kokoukset sisä- ja ulkotiloissa on kielletty Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin alueella.

Myös Lapin ja Itä-Suomen poliisin tilannehuoneista kerrotaan, että jouluaattona ei ole tapahtunut mitään tavallisuudesta poikkeavaa. Poliisilla on ollut lähinnä liikennetehtäviä.

Lounais-Suomessakin joulunvietto on sujunut rauhallisesti. Poliisi kuitenkin varautui isompaan tehtävään, kun Porissa ilmoitettiin kadonneeksi 70-vuotias sairas ihminen. Hän kuitenkin löytyi naapurista.