Diplomaattilähteiden mukaan EU on hylännyt Britannian tuoreen ehdotuksen kalastuskiistaan

EU:n pääneuvottelija Michel Barnierin mukaan nyt eletään todella kriittisiä hetkiä ja neuvotteluilla on edessään "viimeinen ponnistus". AFP / LEHTIKUVA

STT–AFP

EU on hylännyt Britannian tuoreen ehdotuksen kalastuskiistan ratkaisemiseksi. Kuitenkin unioni on valmis jatkamaan neuvotteluja brexitin jälkeisen kauppasopimuksen solmimiseksi Britannian kanssa jopa vuodenvaihteen yli, kertoivat diplomaattilähteet tiistaina.

EU:n pääneuvottelija Michel Barnier tapasi EU:n 27 jäsenmaan suurlähettiläät aiemmin tiistaina.

Barnier oli lähteen mukaan sanonut, ettei voi taata sopimuksen syntymistä, mutta että "Brysselin ovi pysyy auki" myös vuodenvaihteen jälkeen, jolloin Britannia jättää EU:n sisämarkkinat.

Ennen diplomaattien tapaamista toimittajille puhunut Barnier lupasi jatkaa ponnisteluja kauppasopimuksen solmimiseksi Britannian kanssa.

Barnierin mukaan nyt eletään todella kriittisiä hetkiä ja neuvotteluilla on edessään "viimeinen ponnistus".

Jos Barnierin ja hänen brittiläisen kollegansa David Frostin neuvotteluissa ei saada aikaan kauppasopimusta, EU:n ja Britannian kaupassa aletaan vuodenvaihteen jälkeen noudattaa Maailman kauppajärjestön WTO:n sääntöjä. Kauppatavaroille voidaan tällöin määrätä tullimaksuja, jolloin kyseisten tuotteiden hinnat nousevat.

Kommentoi

Mainos: Itä-Savo

Monipuoliset sisältömme odottavat sinua!

| Päivitetty

Palvelut

Ruokapaikka