Kansliapäällikkö Varhila: Suomi saamassa yli 18,5 miljoonaa rokoteannosta, ensimmäistä erää odotetaan tapaninpäivänä

Sosiaali- ja terveysministeriö ja Terveyden ja hyvinvoinnin laitos järjestävät tänään puoliltapäivin tilannekatsauksen koronarokotteiden ja epidemian tilasta. Suorassa lähetyksessä kuullaan myös katsaus koronaviruksen muuntumisesta.

Tiedotustilaisuudessa STM ja THL kertoivat rokotusten alkavan mahdollisimman nopeasti, jopa muutaman päivän päästä 27.–28. joulukuuta. Ensimmäiset rokote-erät ovat pieniä, ja ensimmäisessä annoksia on noin 10000, jolla voidaan rokottaa 5000 ihmistä. Rokotteeseen pitää ottaa niin sanottu vahvistusrokote kolmen viikon sisällä ensimmäisen rokotuksen jälkeen.

Sosiaali- ja terveysministeriön kansliapäällikkö Kirsi Varhilan mukaan Suomi on saamassa eri rokotevalmistajien rokoteannoksia kaikkiaan noin 18,5 miljoonaa. Tämä riittää yli 9 miljoonan ihmisen rokottamiseen.

Varhila kertoi tiedotustilaisuudessa Suomen rokottamisjärjestyksestä. Ensimmäisenä rokotuksen saavat sosiaali- ja terveydenhuollon henkilöstö ja sen jälkeen yli 70-vuotiaat. Kolmannessa vaiheessa rokotetaan sairauksien takia riskiryhmiin kuuluvat ja viimeisessä vaiheessa muu kansa.

Varhilan mukaan kaikille suomalaisille, jotka rokotteen haluavat, on mahdollisuus saada rokote. Ensimmäisten rokotteiden odotetaan saapuvan Suomeen tapaninpäivänä ja rokotusten odotetaan alkavan 27. tai 28. joulukuuta yliopistosairaaloissa.

Suoran lähetyksen seuraaminen onnistuu tämän uutisartikkelin yhteydessä kello 12 eteenpäin.

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut

Ruokapaikka