Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Veikkaus aloittaa vuoden alusta enintään 800 työntekijän lomautukset, Airprossa vaakalaudalla lähes 300 työpaikkaa

Useat yritykset kertoivat päättyneistä yt-neuvotteluista torstain aikana.

Lentoasemayhtiö Finavian tytäryhtiö Airpron yt-neuvottelut ovat päättyneet. Yhtiö päättää irtisanomisista alkuvuonna. Vähennystarve on enintään 298 työtehtävää.

Ennen irtisanomispäätösten tekemistä yhtiö odottaa tarkempia tietoja eräistä liiketoimintaan merkittävästi vaikuttavista tekijöistä. Airpro odottaa muun muassa tietojen tarkentumista sen toiminnan tulevaisuudesta verkostokentillä. Yt-neuvotteluiden alussa vähennystarve oli 350 työntekijää.

– Tämä odottelu on valitettavaa henkilöstömme suuntaan, mutta emme halua tehdä irtisanomispäätöksiä ennen kuin olemme saaneet kaiken tarvittavan tiedon, Airpron toimitusjohtaja Janne Hattula sanoo tiedotteessa.

Lisäksi Airpro jatkaa lomautuksia ensi vuoden loppuun. Yhtiö kertoo, että se purkaa lomautuksia asteittain lentoliikenteen vilkastuessa.

Yt-neuvottelut olivat osa kokonaisuutta, jolla koronapandemian murjoma Airpro hakee 45 miljoonan euron säästöjä vuoteen 2023 mennessä.

Lentokenttiä hallinnoiva Finavia kertoi yt-neuvotteluiden aloittamisesta lokakuussa. Emoyhtiö kertoi aiemmin joulukuussa irtisanovansa 110 työntekijää sekä jatkavansa laajoja lomautuksia.

Neles lomauttaa kaikki neuvotteluiden piirissä olleet

Rahapeliyhtiö Veikkaus puolestaan kertoi, että se aloittaa vuoden alusta enintään 800 työntekijän lomautukset. Yhtiö on joutunut sulkemaan peliautomaattejaan ja pelisalejaan koronaepidemian vuoksi.

Lomautukset kestävät enintään 90 päivää ja ne toteutetaan jaksoittain. Lomautustarvetta pyritään pienentämään palkallisten vapaiden käytöllä. Lomautukset tulevat noudattamaan sairaanhoitopiirien koronalinjauksia.

– Tämän hetken tavoitteena on palauttaa liiketoimintaa ja avata Veikkauksen omat pelipaikat sekä hajasijoitetut peliautomaatit, kun sairaanhoitopiirin tilanne sen sallii. Tavoitteen mukaisesti samalla päättyisivät lomautukset kyseisellä alueella, kanava- ja myyntijohtaja Jari Heino kertoo tiedotteessa.

Venttiileitä valmistava Neles puolestaan kertoo lomauttavansa kaikki omien yt-neuvotteluidensa piirissä olleet työntekijät, yhteensä noin 300 henkilöä. Lomautukset kestävät enintään 90 päivää ja ne ovat määräaikaisia. Niiden kesto ja kohdentuminen määräytyvät toimintokohtaisesti.

---

Korjattu aiempaa uutista klo 11.15: Veikkauksen kohdalla kyse on enintään 800 työntekijän lomautuksista. Aiemmin jutussa luki, että kyse olisi 800 työntekijän lomautuksista.