Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Traficom päätti julkisen palvelun velvoitteesta viidelle lentoreitille

Liikenne- ja viestintävirasto Traficom on päättänyt julkisen palvelun velvoitteen asettamisesta viidelle kotimaan lentoreitille. Velvoitteet koskevat reittejä Helsinki-Vantaan lentoasemalta Joensuun, Jyväskylän, Kokkola-Pietarsaaren, Kemi-Tornion sekä Kajaanin lentoasemille.

Liikennöintivelvoite on voimassa ensi vuoden huhtikuusta vuoden loppuun saakka.

– Olemme Traficomissa katsoneet, että liikennöintivelvoitteen asettaminen näiden viiden yhteysvälin osalta on tällä hetkellä välttämätöntä, jotta alueiden taloudellinen ja sosiaalinen kehitys voidaan turvata, kertoo johtaja Pipsa Eklund tiedotteessa.

Julkisen palvelun velvoitteella on tarkoitus varmistaa Helsingin ja näiden viiden alueen saavutettavuus nykytilanteessa. Myös Savonlinnaan tullaan asettamaan liikennöintivelvoite. Kotimaan lentoliikenteen tukeminen ja palveluvelvoitteen asettaminen on mahdollista EU:n lentoliikenneasetuksen nojalla.

Finnair on aiemmin kertonut Joensuun, Jyväskylän, Kajaanin, Kemin ja Kokkolan lentojen päättyvän maaliskuussa. Finnairin viestinnästä kerrotaan, ettei Traficomin päätös muuta tässä vaiheessa yhtiön suunnitelmia. Yhtiö seuraa kuitenkin tilanteen kehittymistä.

Tarkoituksena kilpailuttaa lentoyhtiöt

Traficomin tarkoituksena on kilpailuttaa näille yhteysväleille lentoliikennetoimija, jolle on mahdollista asettaa julkinen palveluvelvoite. Kaikkien EU:n lentoliikenteen harjoittajien on mahdollista osallistua kilpailutukseen, jos ne katsovat voivansa pystyä tarjoamaan julkisen palveluvelvoitteen kriteerien mukaisia yhteyksiä.

Traficom on toimittanut tarvittavat tiedot kilpailutuksesta EU-komissiolle. Kilpailutus perustuu eduskunnan lisätalousarvion 11,5 miljoonan euron lisämäärärahaan lentoliikenteelle.