Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Liikennevakuutukset korvasivat viime vuonna 100 000 vahinkoa – määrä pysynyt muuttumattomana 2010-luvun ajan

Liikennevakuutukset korvasivat viime vuonna lähes satatuhatta vahinkoa, kertoo Onnettomuustietoinstituutti.

Niistä henkilövahinkoihin johti vajaat 18 000 tapausta, joissa loukkaantui noin 23 000 ihmistä. Heistä runsaat 300 sai vakavia vammoja.

Kaikista vahingoista 45 prosenttia tapahtui parkkipaikoilla ja 30 prosenttia peruuttaessa. Liikenneturvallisuusjohtaja Kalle Parkkari neuvoo Onnettomuustietoinstituutin tiedotteessa välttämään parkkipaikkakolhuja sillä, että ajaa parkkiruutuun toisen läpi tai peruuttaa ruutuun.

– Poisperuuttamisessa on enemmän riskejä, Parkkari toteaa.

Vahinkojen määrät ovat vuosittain vaihdelleet sadantuhannen molemmin puolin päättyneen vuosikymmenen ajan. Koko 2010-luvulla liikennevahinkoja korvattiin yhteensä miljoona kappaletta. Niistä noin 180 000 oli henkilö- ja vajaat 830 000 omaisuusvahinkoja.

Parkkari toteaa, ettei liikennevahinkojen määrää ole saatu merkittävään laskuun.

– Henkilövahinkojen määrässä ei ole tapahtunut suotuisaa kehitystä viimeiseen kymmeneen vuoteen. Viranomaisten valmisteilla oleville liikenneturvallisuusstrategioille ja niiden perusteella tehtäville turvallisuustoimenpiteille on todellakin suuri tarve, Parkkari kirjoittaa.

Onnettomuustietoinstituutti on liikennevakuutuksia tarjoavien yhtiöiden muodostaman Liikennevakuutuskeskuksen erillinen yksikkö.