Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Huumeita takavarikoitu yli kahden miljoonan euron edestä epäillyssä jengirikoskokonaisuudessa

Poliisi on saanut valmiiksi laajan huumerikoskokonaisuuden tutkinnan, joka Kaakkois-Suomen poliisin mukaan liittyy järjestäytyneeseen rikollisuuteen. Helsingin Sanomien mukaan jutussa on epäiltynä useita Helvetin enkeleiden jäseniä.

Takavarikoitujen huumausaineiden rahallinen arvo on poliisin mukaan yhteensä yli kaksi miljoonaa euroa. Huumerikosten lisäksi rikosvyyhtiin sisältyy väkivaltaista velanperintää ja muita väkivaltarikoksia.

Epäiltyjä on otettu kiinni Lappeenrannassa, Kotkassa, Kouvolassa, Lahdessa ja Helsingissä viime vuoden lopulta alkaen. Pidätettyinä ja kiinniotettuina on tutkinnan aikana ollut yhteensä 25 henkilöä, kertoo poliisi.

Ensimmäisessä kotietsintöjen kokonaisuudessa joulukuussa 2019 poliisi takavarikoi huumausaineiden lisäksi useita kiloja räjähteitä sekä 13 ampuma-asetta, joista yksi oli sarjatuliase. Tuolloin poliisi iski liivijengien kerhotiloihin Lappeenrannassa, Kotkassa, Kouvolassa ja Lahdessa.

Neljä huume-erää takavarikoitu

Tutkinnan keskiössä on ollut laaja huumausaineiden maahantuontiorganisaatio, jonka poliisi epäilee tuoneen Suomeen kokaiinia, amfetamiinia ja ekstaasia. Viranomaiset ovat takavarikoineet neljä huumausaine-erää: yhden Ruotsissa, toisen Saksassa ja kaksi Suomessa.

Ruotsissa takavarikoidun huume-erän rahallinen arvo on poliisin mukaan yli 600 000 euroa ja Saksassa takavarikoidun erän yli 500 000 euroa. Suomessa takavarikoitujen huumeiden arvoksi poliisi arvioi yli 1,2 miljoonaa euroa.

Epäillyistä väkivaltarikoksista vakavin on poliisin mukaan törkeä pahoinpitely toukokuussa 2019. Tuolloin 15 hengen seurue lähti kerhotiloihin, joissa otaksuttiin olleen toisen rikollisryhmän juhlat. Paikalla oli kuitenkin vain yksi henkilö, jonka kimppuun tulijat poliisin mukaan kävivät muun muassa pampuilla ja metalliputkilla.

Rikoskokonaisuuden esitutkinnassa on ollut mukana Kaakkois-Suomen poliisin lisäksi Helsingin ja Hämeen poliisilaitokset sekä keskusrikospoliisi ja Tulli.