Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Äiti piti poikaansa vuosikymmeniä vankina kotona Ruotsissa, kertovat maan iltapäivälehdet

Ruotsissa äiti on pitänyt poikaansa käytännössä vankina kodissaan Tukholman seudulla liki 30 vuotta, kertoi muun muassa iltapäivälehti Aftonbladet tiistaina.

Miehen löysi tämän sukulainen sunnuntaina. Hän meni asuntoon, koska miehen nykyisin 70-vuotias äiti oli joutunut sairaalaan. Sukulainen kertoi löytäneensä huonossa kunnossa olevan 41-vuotiaan miehen makaamasta huovalta lattialta.

Sukulaisen mukaan asunto muistutti kaatopaikkaa ja oli niin täynnä tavaraa, että kulkemaan pääsi vain kapeita kujia pitkin.

Sairaalaan toimitettu mies oli hampaaton ja aliravittu, ja hän joutui heti leikkaukseen. Jaloissa olevien haavaumien vuoksi miehen oli vaikeaa kävellä.

Aftonbladetin mukaan äiti otti poikansa pois koulusta, kun tämä oli 12-vuotias. Äiti muuttui sairaalloisen ylisuojelevaksi poikaansa kohtaan "perhettä kohdanneen tapahtuman vuoksi", jota lehti ei eritellyt tarkemmin.

Suomessa asiasta kertoi ensin Yle .