Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Pääministeri Marin Ylellä: Joulua syytä viettää kotona vain lähimpien sukulaisten kanssa – "Kattavat koronarokotukset voivat venyä ensi syksyyn"

Pääministeri Sanna Marin (sd.) kehottaa suomalaisia joulunviettoon kotona vain lähimpien sukulaisten tai ystävien kanssa.

Marin muistutti Ylen Pääministerin haastattelutunnilla, että erityisesti ikääntyneempiä sukulaisia tavattaessa on syytä noudattaa tarkasti kaikkia varokeinoja: turvaetäisyyksiä, tarkkaa käsi- ja yskimishygieniaa ja kasvomaskien käyttämistä.

– Ensisijaisesti suosittelisin sitä, että joulua vietettäisiin rauhallisesti, vain perhepiirissä eikä kokoonnuttaisi isompiin kokoontumisiin. Tämä olisi nyt vastuullista meiltä kaikilta eikä se kuitenkaan ole kovin iso uhraus, kun me katsomme tämä tilanteen vakavuutta, Marin sanoi.

– Haluan alleviivata sitä, että mikäli tapaa ikääntyneitä sukulaisiansa tai tuttaviansa, niin muistaa kaikki nämä varokeinot, koska tämä tauti on vaarallinen ikääntyneille ja muihin riskiryhmiin kuuluville. Se voi olla pahimmillaan tappava, Marin painotti.

Rokotesuojaa jo kesään mennessä?

Marin arvioi haastattelutunnilla, että suomalaisten laajamittainen rokottaminen koronarokotteella voi venyä ensi syksyyn tai jopa siitäkin kauemmaksi.

– Optimistisimmat arviot ovat olleet sen kaltaisia, että ensi kesään mennessä voisi olla jo kattavaa rokotesuojaa väestössä, mutta voi hyvin olla, että menee siitäkin kauemmin, kenties ensi syksyyn tai vieläkin kauemmin. Me emme vielä näe niin pitkälle eteenpäin, Marin sanoi.

Marinin mukaan ensimmäisenä rokotetaan sosiaali- ja terveydenhuollon henkilökuntaa ja riskiryhmiin kuuluvia ihmisiä.

"Ei ollut arvostelua"

Marin kommentoi haastattelutunnilla myös keskustelua, joka nousi hänen valtiovarainministeriön entiselle kansliapäällikölle Martti Hetemäelle kirjoittamastaan sähköpostiviestistä.

Marin ei katso julkisuuteen tulleessa sähköpostiviestissä arvostelleensa muita hallituspuolueita.

Marin sanoi, ettei tarkoittanut kommenteillaan mitään yksittäistä tahoa. Hänen mukaansa on ymmärrettävää, että eri puolueilla on erilaisia näkökulmia ja erilaisia painotuksia neuvottelutilanteissa.

Marin sanoi lokakuussa Hetemäelle kirjoittamassaan sähköpostiviestissä, että hallituksen sisällä on vaikeuksia saada läpi riittäviä koronarajoitustoimia eri puolueiden epäröinnistä johtuen. Yle ja Helsingin Sanomat kertoivat Marinin viestistä perjantaina.