Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Rikollisryhmä United Brotherhoodin lakkauttamisoikeudenkäynnissä annetaan loppulausunnot – viranomaiset epäilevät ryhmällä olleen toimintaa vielä tänäkin vuonna

Rikollisryhmä United Brotherhoodiin kohdistuvassa lakkauttamisoikeudenkäynnissä on tänään viimeinen käsittelypäivä. Itä-Uudenmaan käräjäoikeudessa Porvoon oikeustalolla on määrä muun muassa vastaanottaa osapuolten loppulausunnot.

Lakkauttamista vaativat erikoissyyttäjä ja Poliisihallitus. Lakkauttamiskanteen vastaaja on Tero Holopainen, joka viranomaisten mukaan on johtanut ryhmää ainakin vuodesta 2016.

Holopainen vastustaa lakkauttamista. Hän kiistää, että UB:n ja sen alaisuudessa toimivan Bad Unionin eli BU:n toiminnan tarkoitus olisi tehdä rikoksia.

Holopainen on myös vedonnut siihen, että UB:n toiminta on jo lakannut.

United Brotherhood määrättiin alkuvuodesta väliaikaiseen toimintakieltoon, ja käräjäoikeus piti lokakuussa kiellon voimassa. Viranomaiset kuitenkin epäilevät ryhmällä olleen toimintaa tänä vuonna.