Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Yön uutiskooste | Husista arvioidaan, että sairaalahoitoa tarvitsevien määrä tulee nousemaan, "Donald Trumpin hallinto ei ole ollut vastahakoinen vallanvaihdon aloittamisessa"

Sairaalahoitoa tarvitsevien koronapotilaiden sekä tartuntojen määrät tulevat todennäköisesti nousemaan Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin (Hus) alueella riippumatta siitä, kuinka epidemiaa pyritään hillitsemään. Näin arvioi Husin infektiosairauksien ylilääkäri Asko Järvinen.

Koronatilannetta STT:lle tiistai-iltana kommentoinut Järvinen myös sanoi, ettei pitäisi suurena yllätyksenä, jos valmiuslaki otettaisiin jollakin tasolla käyttöön ennen joulua tai lähiviikkoina.

Hallitus käy läpi koronatilannetta neuvottelussaan iltapäivällä

Hallitus käy neuvottelussaan iltapäivällä läpi pahentunutta koronatilannetta. Hallituksen on määrä kokoontua Säätytalolla kello 16.

Hallitus käy tiettävästi läpi epidemiologista tilannetta ja oikeudellista arviointia valmiuslain käytön edellytyksistä. Se pohtii, mitkä tilanteet olisivat sellaisia, joissa valmiuslaki voitaisiin ottaa käyttöön. Hallituksen ei ole määrä tehdä päätöksiä.

Käänne huonompaan koronaepidemian kulussa on tapahtunut nopeasti viime viikkojen aikana.

HS-gallup: SDP yhä suosituin puolue, keskusta nosti kannatustaan

Pääministeripuolue SDP jatkaa Suomen suosituimpana puolueena 20,8 prosentin kannatuksella, selviää Helsingin Sanomien teettämästä tuoreesta kyselystä. Toiseksi suosituin puolue on perussuomalaiset, jota kannattaa 19,9 prosenttia vastaajista.

Kokoomusta tuki 16,5 prosenttia vastaajista. Sen kannatus laski 0,3 prosenttiyksikköä.

Keskustan kannatus nousi 0,5 prosenttiyksikköä aiemmasta, ja sitä kannatti nyt 11,7 prosenttia vastaajista. Viidenneksi suosituin puolue on vihreät 11,1 prosentin kannatuksella.

Kyselyn toteutti Kantar TNS, ja siihen osallistui yli 2 600 ihmistä. Sen virhemarginaali on suurimmilla puolueilla noin 2,1 prosenttiyksikköä suuntaansa.

United Brotherhoodin lakkauttamisoikeudenkäynnissä kuullaan todistajia

Rikollisryhmä United Brotherhoodiin kohdistuvassa lakkauttamisoikeudenkäynnissä kuullaan tänään ryhmän johtajaa ja todistajia.

Lakkauttamista vaativat erikoissyyttäjä ja Poliisihallitus ovat kutsuneet kuultavaksi asiantuntijat keskusrikospoliisista ja Rikosseuraamuslaitoksesta.

Vastaajapuolen todistajina oikeudenkäynnissä on UB:n jäseninä olleita miehiä.

Lakkauttamiskanteen vastaaja on porvoolaismies, joka viranomaisten mukaan on johtanut ryhmää ainakin vuodesta 2016. Mies vastustaa kannetta ja muun muassa kiistää, että ryhmän tarkoituksena olisi tehdä rikoksia.

Joe Biden: Donald Trumpin hallinto ei ole ollut vastahakoinen vallanvaihdon aloittamisessa

Yhdysvaltain tuleva presidentti Joe Biden kertoo nykyisen presidentin Donald Trumpin hallinnon ottaneen yhteyttä häneen vallanvaihtoprosessista. Biden kertoo NBC-televisiokanavan haastattelussa, että Trumpin hallinto on ollut asiassa vilpitön eikä lainkaan vastahakoinen.

Bidenin mukaan hän ei ole kuitenkaan suoraan puhunut Trumpin kanssa.

Biden kertoo myös, että presidentinkautensa ensimmäisen sadan päivän aikana hän aikoo tarttua koronaviruskriisiin sekä ajaa läpi maahanmuuttouudistuksen.

Lähes sata rannalle ajautunutta valasta on kuollut Uudessa-Seelannissa

Lähes sata pallopäävalasta on kuollut ajauduttuaan rantaan Uuden-Seelannin Chathamsaarille, luonnonsuojeluviranomaiset kertovat.

Suurin osa valaista ajautui rantaan viikonlopun aikana, mutta pelastustöitä viivästytti ja hankaloitti alueen syrjäinen sijainti. 69 valasta oli jo kuollut, kun pelastustyöntekijät saapuivat rannalle.

28 valasta ja kolme delfiiniä piti näiden lisäksi lopettaa.

Syyskuun lopussa lähes 500 pallopäävalasta ajautui rantaan Australiassa Tasmanian saarelle. Miltei 400 valasta kuoli tai jouduttiin lopettamaan. (Lähde: AFP)

Azerbaidzhan otti haltuunsa Armenian luovuttaman Kalbajarin alueen

Azerbaidzhan kertoo joukkojensa siirtyneen Vuoristo-Karabahin kupeessa olevalle Kalbajarin alueelle. Armenia määrättiin luovuttamaan alue maiden väliset taistelut päättäneessä sopimuksessa, joka tehtiin aiemmin tässä kuussa.

Kalbajarin hallinnan oli määrä siirtyä Azerbaidzhanille jo 15. marraskuuta, mutta Azerbaidzhan antoi armenialaisille lisäaikaa vetäytyä alueelta.

Kalbajarin ja kahden muun alueen palauttamisesta sovittiin Venäjän välittämässä tulitaukosopimuksessa, joka koskee Vuoristo-Karabahin taisteluita. (Lähde: AFP)

Teollisuuden Dow Jones -indeksi nousi ennätyslukemiin New Yorkin pörssissä

Teollisuuspainotteinen Dow Jones -indeksi nousi tiistaina ennätyslukemiin New Yorkin pörssissä. Indeksi kohosi ensimmäistä kertaa yli 30 000 pisteen.

Pörssin sulkeutuessa indeksin pisteluku oli 30 045,84, ja se oli 1,5 prosenttia plussalla.

Markkinoille on valanut uskoa myönteiset uutiset koronavirusrokotteista ja Yhdysvaltain poliittisen kriisin väistymisestä. Laajapohjainen S&P 500 -indeksi oli pörssin sulkeutuessa 1,6 prosenttia plussalla, ja teknologiaindeksi Nasdaq nousi puolestaan 1,3 prosenttia. (Lähde: AFP)

Hannu Linnun johtama Radion Sinfoniaorkesteri jälleen ehdolla Grammy-palkinnon saajaksi

Radion Sinfoniaorkesteri (RSO) ja ylikapellimestari Hannu Lintu ovat jälleen ehdolla yhdysvaltalaisen Grammy-musiikkipalkinnon saajaksi. RSO oli ehdolla myös viime vuonna.

Grammy-ehdokkuudet julkaistiin myöhään tiistai-iltana Suomen aikaa.

RSO on ehdolla parhaan orkesterilevytyksen palkinnosta. RSO levytti puolalaisen säveltäjän Witold Lutoslawskin sinfoniat 2 ja 3.

Myös suomalaissäveltäjä Kaija Saariahon musiikkia sisältävä levytys on ehdolla parhaan klassisen kokoelman Grammy-palkintoon.

Grammyt myöntää Yhdysvaltain musiikkialan ammattilaisten yhdistys. Suomalaisehdokkaista kertoi aiemmin Helsingin Sanomat.

Kirjallisuuden Finlandia-palkintojen saajat julkistetaan tänään suorassa televisiolähetyksessä

Tänään selviää tämänvuotiset kirjallisuuden Finlandia-palkintojen saajat. Voittaja valitaan tietokirjallisuuden, lasten- ja nuortenkirjallisuuden sekä kaunokirjallisuuden sarjoissa.

Palkinnot jakaa Suomen Kirjasäätiö, ja jokainen palkinto on suuruudeltaan 30 000 euroa.

Voittajat julkistetaan tänään suorassa televisiolähetyksessä Yle TV1:ssä kello 19 alkaen.