Kotkan hiekkakuoppamurhasta kahdelle miehelle elinkautiset

Kymenlaakson käräjäoikeus tuomitsi perjantaina kaksi miestä elinkautiseen vankeuteen Kotkan raa'asta hiekkakuoppamurhasta. Toukokuussa tehdystä henkirikoksesta tuomittiin 46-vuotias ja 21-vuotias mies.

Jutussa kolmantena syytettynä ollut 33-vuotias nainen tuomittiin avunannosta törkeään pahoinpitelyyn. Hän sai vuoden ja kaksi kuukautta ehdollista vankeutta.

Uhri oli vuonna 1995 syntynyt mies. Oikeuden mukaan veriteko oli vakaasti harkittu sekä raaka ja julma.

Tuomitut miehet aloittivat väkivallan asunnossa, jossa uhria viillettiin veitsellä. Asunnosta uhri kuljetettiin autolla syrjäiseen paikkaan, Kotkan ja Pyhtään rajalla sijaitsevien hiekkateiden risteysalueelle. Viimeistään siellä pahoinpitely jatkui.

Puolustuskyvytön ja vailla pakomahdollisuuksia ollut uhri kuoli, kun häntä oli ammuttu kaksi kertaa pistoolilla päähän. Kuolettavien laukausten jälkeen toinen miehistä oli vielä heittänyt uhrin kasvoille kiviä.

Tuomion mukaan uhri on tapahtumien aikana tiennyt, ettei hänellä ole mahdollisuutta paeta ja että hän lopulta joutuu surmatuksi.

– Tappo on kokonaisuutena arvioiden tehty tarkoituksellisesti tuskaa aiheuttaen, tuomiossa sanotaan.

Uhri löydettiin kuolleena Räskin hiekkakuopan alueelta 27. toukokuuta.

Elinkautiseen tuomittiin Antti Ilari Laakkonen, 46, ja Vasili Nikolai Juhani Vuori, 21.

Nainen toimi kuljettajana

Oikeuden mukaan miehet olivat asunnosta lähtiessä jättäneet sinne matkapuhelimensa, jotta jälkikäteen ei voitaisi selvittää heidän olleen surmapaikalla. Nainen toimi miesten kuljettajana.

Käräjäoikeus katsoi, että nainen oli tahallaan auttanut Laakkosta ja Vuorta väkivaltarikoksen tekemisessä kuljettamalla nämä ja uhrin asunnolta hiekkateiden risteysalueelle. Tuomion mukaan naisen on täytynyt tietää tai ainakin pitää varsin todennäköisenä, että miehet tulevat tekemään uhrille väkivaltaa tai aiheuttamaan hengenvaarallisen tilan.

Syyttäjä oli vaatinut naiselle vähintään kahdeksan vuoden vankeusrangaistusta avunannosta murhaan.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut

Ruokapaikka