Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Unicef: Supistukset peruspalveluissa ja köyhyyden kasvu ovat pandemia-ajan suurimmat uhat lapsille

Koronapandemian aiheuttamat suurimmat uhat lapsille ovat terveyspalvelujen keskeytyminen ja aliravitsemuksen lisääntyminen. Näiden syiden takia saattaa menehtyä arviolta kaksi miljoonaa lasta enemmän vuoden aikana. Tämä selviää YK:n lastenjärjestön Unicefin tuoreesta raportista.

– Koronan yhteiskunnalliset seuraukset horjuttavatkin kokonaisen sukupolven tulevaisuutta, sanoo Suomen Unicefin ohjelmajohtaja Inka Hetemäki tiedotteessa.

Liki 90 maan tietoihin perustuva raportti osoittaa, että yksi yhdeksästä virustartunnan saaneesta on lapsi tai nuori. Tämä tarkoittaa sitä, että 11 prosenttia kaikkiaan 25,7 miljoonasta tartunnan saaneista on alle 20-vuotias.

"Koulujen sulkemisen seuraukset tulevat kalliiksi"

Raportti osoittaa myös sen, että kun turvatoimista on huolehdittu, kouluja kannattaa pitää auki. Koulujen sulkemisen seuraukset tulevat lapsille ja yhteiskunnalle kalliiksi. Koulut eivät ole raportin mukaan pääasiallinen viruksen levittäjä yhteisöissään ja lapset saavat viruksen todennäköisemmin muualta kuin koulusta.

Kuitenkin vielä marraskuussa koulut olivat kokonaan suljettu 30 maassa. Tämä koskettaa yli 570:tä miljoonaa koululaista ja opiskelijaa eli kolmasosaa maailman kaikista koululaisista ja opiskelijoista.