Presidentti Donald Trump erotti puolustusministerinsä – esittää seuraajaksi terrorisminvastaisen keskuksen johtajaa

Esper ja Trump ovat olleet erimielisiä ainakin sotilashenkilöstön käyttämisestä mielenosoitusten rauhoittamiseen. AFP / LEHTIKUVA

STT–AFP

Yhdysvaltojen presidentti Donald Trump erotti maanantai-iltana Suomen aikaa puolustusministeri Mark Esperin. Trump kertoi Esperin potkuista Twitterissä .

Trump kertoi esittävänsä Esperin seuraajaksi kansallisen terrorisminvastaisen keskuksen johtajaa Christopher C. Milleriä.

Esper ja Trump ovat olleet erimielisiä ainakin sotilashenkilöstön käyttämisestä mielenosoitusten rauhoittamiseen. Lisäksi Esper ei ole pitänyt kiirettä Yhdysvaltojen joukkojen vetämisellä pois Afganistanista.

Esper aloitti puolustusministerinä kesäkuussa 2019.

Uudeksi puolustusministeriksi esitetään entistä erikoisjoukkojen sotilasta

Monet asiantuntijat odottivat Trumpin seuraavaa liikettä, mutta Esperin potkut olivat silti yllätys. Päätös tuli vain viikko sen jälkeen, kun Yhdysvalloissa pidettiin presidentinvaalit, jotka Trump hävisi Joe Bidenille. Trump ei ole myöntänyt vielä tappiotaan.

Esperin seuraajaksi esitettävä Miller palveli Yhdysvaltojen armeijassa 31 vuotta ja oli erikoisjoukkojen mukana 2001 Afganistanissa ja 2003 Irakissa. Eläköidyttyään armeijasta Miller on konsultoinut Yhdysvaltain hallinnon tiedusteluoperaatioita.

Vuosina 2018 ja 2019 Miller työskenteli Valkoisen talon terrorismin ja monikansallisten uhkien neuvonantajana. Tämän vuoden elokuussa Miller nimitettiin kansallisen terrorisminvastaisen keskuksen johtajaksi.

Kommentoi

Palvelut

Ruokapaikka