Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Marraskuun lämpöennätys rikkoutui toistamiseen tällä viikolla – Maarianhaminassa mitattiin 16,6 astetta

Marraskuun lämpöennätys on rikkoutunut toistamiseen tällä viikolla. Ilmatieteen laitos kertoo Twitter-tilillään , että Maarianhaminan lentokentällä on mitattu tänään 16,6 lämpöastetta.

Lämpöennätys rikkoutui jo kerran aiemmin kuluneella viikolla, kun Porin lentoasemalla mitattiin 14,7 astetta.

Ennen tätä viikkoa lämpöennätys oli viimeksi rikkoutunut vuonna 2015. Tuolloin Kemiönsaaressa mitattiin marraskuussa 14,3 astetta.

Keli kuitenkin viilenee viikonlopuksi.

– Viikonloppuna ei päästä yhtä korkeisiin lämpötiloihin. Maksimissaan lukemat kohoavat maan etelä- ja keskiosissa noin 11 asteeseen lauantaina ja sunnuntaina noin seitsemään asteeseen.Voimakas tuuli jatkuu myös lauantaina, mutta hellittää sunnuntaina, kertoi Ilmatieteen laitoksen päivystävä meteorologi Heikki Sinisalo perjantaina iltapäivällä.

– Sää jatkuu kuitenkin selkeänä ja poutaisena. Isänpäivästä saataneen siis mukavasti aurinkoinen.

Maan pohjoisosaan odotetaan vesi- ja lumisateita, mutta sadetta ei ole luvassa runsaina määrinä. Lämpötilojen osalta nollaraja osuu eteläisen Lapin tienoille, josta pohjoisempaan on luvassa pakkaslukemia viikonlopuksi.

Käsivarren Lapissa on ainakin lauantaiaamuun asti voimassa mahdollisesti vaarallisen ajokelin varoitus.