Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Naisten pitäisi olla enemmän mukana yritys- ja talouselämässä, toivoo tulolistan naisista parhaiten sijoittunut Rafaela Seppälä

Viime vuonna parhaiten ansainnut nainen on uusimaalainen Rafaela Seppälä noin 11,5 miljoonan euron ansio- ja pääomatuloilla. Seppälä on istunut mediakonserni Sanoman hallituksessa vuodesta 2008 ja on yksi sen pääomistajista.

Seppälän mukaan naisten pieni osuus tulolistalla herättää tunnetta siitä, että naisten pitäisi olla enemmän mukana yritys- ja talouselämässä. Hän toivoo, että tutkimuksissa saadut tulokset naisten hyvästä johtajuudesta heijastuisivat pian myös tulolistauksiin.

Itse hän on ollut listalla mukana jo vuosia. Kommelluksiakin on matkan varrella sattunut.

– Kerran kun olin (listalla) ykkösenä, se johtui virheestä ja korjattiin myöhemmin, Seppälä naurahtaa.

Aiemmalla urallaan Seppälä on ollut muun muassa Lehtikuvan toimitusjohtaja vuosina 2001–2004.

Seppälän velipuoli Robin Langenskiöld istuu niin ikään Sanoman hallituksessa ja on myös yksi sen pääomistajista. Hän nousi suurituloisten listan kärkijoukkoon noin 14,7 miljoonan euron ansio- ja pääomatuloilla.

Seppälän ja Langenskiöldin eno oli Helsingin Sanomia päätoimittanut ja lehdenkustantajana työskennellyt Aatos Erkko. Heidän äitinsä oli myös Sanoman toiminnassa tiiviisti mukana ollut Patricia Seppälä.

Sanoma on STT:n pääomistaja.