Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Turun Pansiontien teollisuushallin palon jälkisammutus voi jatkua pitkälle torstaihin

Turussa Pansiontiellä syttyneen teollisuuskiinteistön palon jälkisammutus jatkui keskiviikkoiltana. Pelastuspäällikkö Mika Viljanen arveli työn jatkuvan ainakin torstaiaamuun asti, mahdollisesti pitempäänkin.

Myrkyllisen savun takia aiemmin päivällä annettu vaaratiedote kumottiin iltayhdentoista aikaan. Varsinais-Suomen pelastuslaitos kertoi Twitterissä , että tulipalon synnyttämä savu ei aiheuta enää vaaraa.

Kohde oli Pansiontiellä sijaitseva yli 6 000 neliön teollisuus- ja tuotantohalli, josta tuhoutui keskiviikkoillan arvion mukaan noin kaksi kolmasosaa. Hallissa oli Viljasen mukaan autokorjaamo ja -purkaamo sekä rengasvarasto.

– Yksi osa (rakennuksesta) saatiin säästymään pohjoispäädystä. Siihen saatiin palo rajoitettua, Viljanen kertoi.

Pelastuslaitos sai ilmoituksen palosta keskiviikkona hieman ennen kello kahta.

Rakennuksessa oli tapahtumahetkellä työntekijöitä, joista kaksi altistui tulipalolle ja toimitettiin hoitoon.

Otolliset olosuhteet voimakkaalle palolle

Viljanen arvioi, että paloa on ollut sammuttamassa 100–120 palomiestä.

– Olemme jo vaihtaneet miehistöä. Rotaatio on jo kerran pyörähtänyt. Meillä oli tässä runsaasti voimavaroja, ja tietysti kohdekin oli ja on edelleen haasteellinen, hän sanoi.

Haasteellisuutta aiheuttivat etenkin rakennuksen sisällä olleet renkaat, polttoaineet ja öljyt.

–Kun ne osallistuvat tulipaloon, niissä on valtava energiamäärä. Silloin lämpösäteily on voimakasta. Silloin pelkkä lämpösäteily sytyttää toisia rakenteita palamaan, ja se vauhti on aika kovaa. Kun energiaa on ja olosuhteet ovat otolliset, niin palo on voimakas, ja tämä oli kyllä sitä. Siitä ei päästä mihinkään, Viljanen sanoi.

Lämpösäteily oli niin voimakasta, että kaksi asuinkerrostaloa tyhjennettiin asukkaista varmuuden vuoksi. Evakkoon joutui Viljasen mukaan noin 50 ihmistä.

Kerrostalot olivat palopaikan vieressä, ja sinne savut pahimmillaan osuivat. Talojen tyhjentämisellä haluttiin Viljasen mukaan varmistaa, ettei ihmisille ja kotieläimille aiheutuisi tästä seurauksia.