Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Maskisuositus laajenee pääkaupunkiseudulla kaikille työpaikoille – Pohjanmaalla suositellaan alle 10 ihmisen tapaamisia

Pääkaupunkiseudun koronakoordinaatioryhmä suosittelee kasvomaskeja kaikille työpaikoille, kertoi Helsingin pormestari Jan Vapaavuori tiedotustilaisuudessa keskiviikkona.

Suositus koskee erityisesti tilanteita, joissa ihmiset tapaavat laajemmin toisiaan esimerkiksi kokouksissa tai taukotiloissa ja kun turvavälejä tai hygieniajärjestelyjä ei pystytä toteuttamaan.

Maskin käyttöä suositellaan myös vanhemmille varhaiskasvatuksen tiloissa oleskellessa, esimerkiksi kun lapsia viedään tai haetaan.

Kasvomaskien käyttöä suositellaan jo nyt aina julkisessa liikenteessä, julkisissa tiloissa kuten kaupoissa ja kauppakeskuksissa sekä tapahtumissa kaikille yli 15-vuotiaille.

Ryhmä ei tässä vaiheessa kannata laajamittaista etäopetukseen siirtymistä tai vapaa-ajan palveluiden sulkemista. Laaja etäopetukseen siirtyminen nähdään Vapaavuoren mukaan viimesijaisena keinona epidemian hillitsemiseen.

Ryhmä: Maskipakko olisi perusteltu yli 20 hengen tilaisuuksiin

Koronakoordinaatioryhmä linjasi myös, että olisi perusteltua antaa jo lokakuun aikana uusi velvoittava määräys siitä, että yli 20 hengen yleisötilaisuuksia voidaan järjestää vain siinä tapauksessa, että kaikilta edellytetään maskin käyttöä ja vain puolet tapahtumatilan paikkamäärästä on käytössä.

Ryhmä katsoo, että asiassa tarvitaan yhden kunnan suositusta vahvempi velvoittava määräys koko pääkaupunkiseudulle marraskuun loppuun. Virallisen päätöksen asiassa tekee Etelä-Suomen aluehallintovirasto.

Aluehallintovirastojen voimassa olevan päätöksen mukaan tällä hetkellä saa järjestää yli 50 hengen tilaisuuksia, kunhan niiden turvallisuus varmistetaan.

Pääkaupunkiseudun koronakoordinaatioryhmä suosittelee edelleen vahvasti erityisen varovaisuuden ja pidättyväisyyden noudattamista yksityistilaisuuksien järjestämisessä ja ettei yli 20 hengen yksityistilaisuuksia toistaiseksi järjestettäisi ollenkaan.

Ryhmään kuuluvat Helsingin, Espoon ja Vantaan kaupungit, Terveyden ja hyvinvoinnin laitos THL, Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiiri Hus ja Etelä-Suomen aluehallintovirasto.

Neljä uutta koronakuolemaa raportoitu

Suomessa on raportoitu neljä uutta koronaviruksen aiheuttamaan tautiin liittyvää kuolemantapausta, kertoo Terveyden ja hyvinvoinnin laitos THL. Tautiin liittyviä kuolemia on Suomessa raportoitu yhteensä 350.

THL:n mukaan sairaalahoidossa on 48 ihmistä. Sairaalassa olevien määrä on kasvanut maanantaista kahdella.

Sairaalassa olevista tehohoidossa on nyt 8 ihmistä. Tehohoidossa on kaksi ihmistä vähemmän kuin maanantaina.

Aiemmin päivällä raportoitiin 204 uutta koronavirustartuntaa. Uusia tartuntoja on kuluneiden kahden viikon aikana raportoitu 2 711, mikä on 1 469 tartuntaa enemmän kuin edeltäneiden kahden viikon aikana.

Kaikkiaan tautitapauksia on tähän mennessä todettu 12 703. Parantuneita arvioidaan olevan noin 9 100, eli noin 70 prosenttia todetuista tartuntatapauksista.

Vaasan sairaanhoitopiirissä suositellaan alle 10 ihmisen kokoontumisia kaikessa vapaa-ajan toiminnassa

Pohjanmaan koronakoordinaatioryhmä suosittelee, että kaikessa vapaa-ajan toiminnassa vältettäisiin yli kymmenen ihmisen kokoontumisia. Tämä tarkoittaa, että yli kymmenen ihmisien kokoontumisia olisi hyvä välttää myös seura- ja harrastustoiminnassa Vaasan sairaanhoitopiirin alueella.

Vaasan sairaanhoitopiirin alueella on ollut maanantaista asti määräys kymmenen ihmisen kokoontumisrajoituksesta 31. lokakuuta saakka. Määräys koskee kaikkia yleisötilaisuuksia ja yleisiä kokouksia.

Koronakoordinaatioryhmä jatkoi myös aiempien suositusten, kuten vahvan kasvomaskisuosituksen, voimassaoloa kuun loppuun asti.