EU-komission puheenjohtaja kehotti työskentelemään kovemmin brexit-sovun eteen

Von der Leyen uskoo, että jos tahtoa on, myös keinoja löytyy. AFP / LEHTIKUVA

STT–AFP

EU-komission puheenjohtaja Ursula von der Leyen kehotti perjantaina kiihdyttämään neuvotteluja Britannian ja EU:n tulevasta suhteesta.

– Jos on tahtoa, löytyy keinojakin, joten minusta meidän tulisi kiihdyttää neuvotteluja, koska asia on kovan työn arvoinen, hän evästi.

Von der Leyen ja Britannian pääministeri Boris Johnson neuvottelevat asiasta lauantaina iltapäivällä.

Von der Leyenin edustajan Eric Mamerin mukaan kaksikolla on verkkotapaaminen iltapäivällä. Johtajien on määrä keskustella neuvottelujen nykyisestä vaiheesta ja niiden etenemisestä.

EU:n ja Britannian brexit-neuvottelijat Michel Barnier ja David Frost päättivät perjantaina jälleen yhden neuvottelukierroksen, jonka aikana edistys jäi vähäiseksi.

EU ilmoitti torstaina aloittavansa oikeustoimet Britanniaa vastaan, koska maa yrittää yksipuolisesti muuttaa brexit-sopimusta.

Erosopimuksessa sovittiin, että Pohjois-Irlanti jäisi käytännössä osaksi EU:n sisämarkkinoita. Sen sijaan Pohjois-Irlannista muualle Britanniaan kulkevaan tavaraliikenteeseen tulisi tullimuodollisuuksia, ja tähän Britannia pyrkii uudella lailla tuomaan muutosta.

Saksan liittokansleri Angela Merkel kommentoi neuvotteluja lyhyesti perjantaina.

– Neuvottelut ovat nyt ratkaisevassa vaiheessa ja lähipäivinä selviää, edistytäänkö niissä vai ei, Merkel sanoi EU:n huippukokouksen jälkeen.

Kommentoi

Palvelut

Ruokapaikka