Poliisi tutkii joensuulaisessa koulussa tapahtunutta väkivallantekoa – Andersson korostaa lasten ja nuorten oikeutta turvalliseen opiskeluun

Itä-Suomen poliisi tutkii joensuulaisessa koulussa keskiviikkona tapahtunutta väkivallantekoa. Poliisi kertoo tiedotteessaan, että tapausta tutkitaan pahoinpitelynä.

Tekoon liittyneet ihmiset ovat koulun oppilaita. Iältään he ovat 13–14-vuotiaita. Teko tapahtui aamupäivän aikana välitunnin yhteydessä.

Väkivallan kohteena ollut uhri sai hoitoa vaativia vammoja pään alueelle.

Poliisin tutkinnan keskeneräisyyden ja osallisten nuorten iän takia poliisi ei tiedota tapahtuneesta yksityiskohtaisemmin.

Viime viikkoina otsikoihin on noussut useita eri väkivaltatilanteita, joissa osallisina on ollut alle 15-vuotiaita nuoria.

Muun muassa Sipoossa, Nikkilän koulukeskuksessa nousi elokuun lopussa esiin pahoinpitelytapaus, jossa kaikki osalliset olivat Sipoon Sanomien mukaan nuoria. Samaisessa koulussa paljastui tapaus, jossa Sipoon Sanomien mukaan pahoinpitely videoitiin ja ladattiin erityisesti nuorten suosimaan sosiaalisen median palveluun Tiktokiin. Video levisi oppilaiden keskuudessa ja uhri joutui sen vuoksi laajasti koulukiusauksen kohteeksi.

Koulukiusaaminen tuomitaan ministeritasolla

Vantaan Kytöpuiston koulussa tapahtui syyskuun puolivälissä väkivallanteko, jossa osalliset olivat kuudesluokkalaisia. Teon seurauksena yksi oppilas loukkaantui. Tapauksen johdosta poliisi puhutti väkivaltaan liittyneet oppilaat ja tiedotti torstaina, ettei tapaus siirry syyteharkintaan epäiltyjen nuoren iän vuoksi.

Vantaan tapauksen epäillyt ovat alle 15-vuotiaita eli he eivät ole rikosoikeudellisessa vastuussa toiminnastaan.

Opetusministeri Li Andersson (vas.) otti perjantaina kantaa koulukiusaamisen ehkäisemisen puolesta. Andersson peräänkuulutti kaikkien mielipidevaikuttajien, kuten tasavallan presidentin ja eduskunnan roolia koulukiusaamisen ääneen tuomitsemisessa ja turvallisen opiskeluympäristön takaamisessa.

Tiedotteessa Andersson kertoo, että viime vaalikaudella opetus- ja kulttuuriministeriön (OKM) tekemän selvityksen toimenpide-ehdotuksia tullaan panemaan täytäntöön kuluvalla vaalikaudella. Lisäksi OKM toteuttaa yli 300 miljoonan euron hankkeen, jolla muun muassa tuetaan varhaiskasvatuksen ja perusopetuksen tasa-arvoa ja oppimista.

Mainos: Itä-Savo

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut

Ruokapaikka