Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

IL: Joensuulaisessa koulussa tapahtunut pahoinpitely, poliisi tutkii asiaa – tapahtumien kulussa vielä monia epäselviä tekijöitä

Joensuussa Rantakylän normaalikoulussa epäillään pahoinpitelyä. Tapaus on tullut ilmi eilen keskiviikkona. Pahoinpitelystä kertoneen Iltalehden mukaan tapahtumat on saatettu poliisin tutkittavaksi.

– Meillä on ollut koulussa eilen pahoinpitely. Se on siirtynyt viranomaistutkintaan, ja selvitämme asiaa yhteistyössä, johtava rehtori Mikko Ripatti vahvistaa.

Rehtorin mukaan "viranomainen" tarkoittaa kyseisessä tapauksessa poliisia. Ripatti ei toistaiseksi kerro, keitä väkivallanteon osapuolet olivat tai millaisissa olosuhteissa se tapahtui.

– Tilanne on rauhallinen, eikä sen suurempaa hätää ole. Asiaa hoidetaan yhteistyössä viranomaisten ja tietysti kotien kanssa.

Lastensuojelulain mukaan opetustoimella on ilmoitusvelvollisuus poliisille ainakin sellaisissa tapauksissa, joissa lapseen kohdistuu väkivaltarikos, jonka maksimituomio ylittää kaksi vuotta.

Iltalehti kertoo, että Itä-Suomen poliisi on kirjannut rikosilmoituksen tapahtuneesta ja aloittaa siitä esitutkinnan.

Ennalta estävän toiminnon tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Tuomo Lepola sanoo, että osapuolet ovat alle 18-vuotiaita ja mahdollisesti jopa alle 15-vuotiaita.

– Vaikka tutkinta on alkuvaiheessa, meillä on aika hyvät "lähdöt" tutkinnan suhteen. Tapahtumien kulku ja henkilöpiiri ovat vielä epäselviä, Lepola sanoo.

Lepola ei ota toistaiseksi kantaa, oliko tekijöitä yksi tai useampi.