Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Vangin puukotus Riihimäellä liittyi syyttäjän mukaan liivijengin huumekauppoihin

Syyttäjä vaatii rangaistusta tapon yrityksestä vangille, joka syytteen mukaan puukotti toista vankia Riihimäen vankilassa viime marraskuussa. Teko oli syytteen mukaan liivijengi United Brotherhoodin toimintaa ja liittyi huumekauppaan vankilassa.

Vaihtoehtoinen rikosnimike on syyttäjän mukaan törkeä pahoinpitely.

Syytteen mukaan syytetty löi teräaseella toista vankia takaapäin vankilan käytävällä. Tapausta ei edeltänyt riita tai sanaharkka. Isku aiheutti hengenvaarallisen veri-ilmarinnan. Teko jäi syyttäjän mukaan tapon yritykseksi vain siksi, että teräase ei osunut elintärkeisiin elimiin ja puukotettu pääsi ajoissa hoitoon.

Väkivallanteon motiivina oli syyttäjän mukaan se, että puukotettua miestä pidettiin vankilasta löytyneen huumekätkön paljastajana. Syytteen mukaan United Brotherhood hallinnoi vankiloiden huumekauppaa ja myös siihen liittyvä väkivalta on jengin toimintaa.

Syytetty kiisti oikeudessa yrittäneensä tappaa vankitoveriaan. Hänen mukaansa tarkoitus oli osua miestä olkapäähän. Syytetty myönsi syyllistyneensä pahoinpitelyyn, mutta kiisti kuuluvansa United Brotherhoodiin. Hän kiisti myös sen, että pahoinpitely liittyisi huumekätköön.

Syyttäjä vaatii syytetylle yhdistelmärangaistusta, joka koostuu ehdottomasta vankeudesta ja vuoden pituisesta valvonta-ajasta. Syytteen mukaan rangaistusta koventavana perusteena on se, että veriteko on ollut osa järjestäytyneen rikollisryhmän toimintaa.

Kanta-Hämeen käräjäoikeus käsitteli tapausta suullisesti torstaina. Oikeus antaa tuomion myöhemmin.

Asiasta kertoi aiemmin Hämeen Sanomat .