Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Poliisi on puhuttanut Vantaan kouluväkivaltatapauksesta epäillyt – Vantaa laittoi tiedotteen, kun viestejä alkoi levitä somessa

Poliisi on puhuttanut koululaiset, jotka liittyvät Vantaalla Kytöpuiston koulun pihalla tapahtuneeseen väkivallantekoon. Itä-Uudenmaan poliisi toteaa lyhyessä tiedotteessa, että tapaus ei siirry syyttäjälle syyteharkintaan, koska epäillyt ovat alle 15-vuotiaita eli he eivät ole rikosoikeudellisessa vastuussa toiminnastaan.

Vantaan kaupunki tiedotti aiemmin, että kuudesluokkalaisten tekemässä vakavassa väkivallanteossa loukkaantui yksi oppilas. Kaupungin mukaan väkivallanteko tapahtui välitunnilla viime viikon tiistaina. Tapahtuman jälkeen koululle hälytettiin ambulanssi, ja loukkaantunut oppilas sai ensihoitoa.

Myös poliisi kutsuttiin tutkimaan asiaa. Vantaan kaupungin mukaan koulun oppilaiden huoltajille on tiedotettu tapauksesta ja mahdollisia kurinpitotoimia selvitetään. Kytöpuiston koulussa on noin 430 oppilasta.

Kaupunki kertoi asiasta tiedotteella sen jälkeen, kun tapahtumiin liittyvää viestittelyä levisi sosiaalisessa mediassa.

Poliisi kertoi torstaina, että tapauksen käsittely jatkuu koululla viranomaisten yhteistyönä.