Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tutkimus: Kiinan pidätyskeskusten määrä uiguurialueilla jopa suurempi kuin aiemmin on arvioitu

Kiinan pidätyskeskusten määrän maan luoteisosassa Xinjiangissa arvioidaan olevan paljon suurempi kuin on aiemmin ajateltu, kertoo australialaisen ajatushautomon The Australian Strategic Policy Instituten tuore tutkimus.

Tutkimuksen mukaan alueella epäillään olevan ainakin 380 pidätyskeskusta, joissa pidetään vainotun uiguurivähemmistön ja muiden vähemmistöjen edustajia.

Keskusten määrä olisi siis jopa 40 prosenttia suurempi kuin aiemmin on arvioitu. Raportti perustuu muun muassa sateliittikuviin ja silminnäkijöiden havaintoihin.

YK:n mukaan noin miljoona uiguurimuslimia on suljettu Xinjiangissa leireille, joissa heidät pyritään käännyttämään pois islamista ja kulttuuristaan.

Yhdysvallat määräsi hiljattain alueella valmistettavat tuotteet vientikieltoon epäillyn pakkotyövoiman käytön vuoksi.

Kiina väitti vapauttaneensa runsaasti leireillä olevia

Kiina on väittänyt, että leirit olisivat uudelleenkoulutusta varten. Maa väitti myös viime vuonna, että valtaosa leireille pidätetyistä olisi vapautettu, mutta raportti näyttää osaltaan kumoavan väitteen.

Kiinan hallinnon kontrollissa oleva sanomalehti Global Times kertoi ajatushautomon raportin julkaisun jälkeen, että ajatushautomon tutkijoilta Clive Hamiltonilta ja Alex Joskelta estettiin pääsy maahan.