Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Microsoft tekee miljardikaupat videopelijätti ZeniMaxista – kauppaan kuuluu menestysstudio Bethesda

Ohjelmistojätti Microsoft ostaa videopeliyhtiö ZeniMax Median . Hinta on 7,5 miljardia dollaria eli 6,3 miljardia euroa. ZeniMax omistaa muun muassa pelistudio ja -julkaisija Bethesdan, jonka tunnetuimpiin tuotteisiin kuuluvat pelisarjat The Elder Scrolls, Doom ja Fallout.

ZeniMax omistaa lisäksi useita muita pelistudioita. Kaikkiaan se työllistää noin 2 300 ihmistä eri puolilla maailmaa.

– Bethesda tuo mukanaan vaikuttavan kokoelman pelejä, teknologiaa, osaamista ja kaupallista menestystä saavuttaneita hittejä, Microsoft kiitteli tiedotteessaan .

Microsoft julkistaa marraskuussa uuden sukupolven Xbox-konsoleita kilpailemaan joulumarkkinoilla Sonyn uutta Playstation 5 -mallia vastaan.

Pelit ovat Microsoftin mukaan yhtiön strategialle keskeinen tekijä. Yhtiö arvioi, että maailmanlaajuisen pelimarkkinan liikevaihto nousee yli 200 miljardiin dollariin jo ensi vuoden aikana.

Bethesdan tulevat pelit on tarkoitus jatkossa tuoda tarjolle heti ilmestymispäivänä Microsoftin pilvipalvelu Xbox Game Passiin. Tämä koskee myös Bethesdan parhaillaan kehitteillä olevaa uutuuspeli Starfieldia.

– Pelaaminen on viihdeteollisuuden nopeimmin kasvava kategoria, kun ihmiset kaikkialla käyttävät pelejä luodakseen yhteyksiä ja ollakseen ystäviensä seurassa, sanoi Microsoftin toimitusjohtaja Satya Nadella.

Microsoft ennakoi, että kauppa saatetaan valmiiksi ensi vuoden puolella.