Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Yön uutiskooste | Trump vihjailee nimittävänsä korkeimman oikeuden uudeksi tuomariksi naisen

Lue koosteesta tärkeimmät uutiset aamuksi.

Poliisi: Lahteen on perustettu uusi liivijengi, jonka toiminta näyttää ulkoisesti "hyvin samantyyppiseltä" kuin United Brotherhood Lahden toiminta

Lahteen on perustettu uusi liivijengi Red Roots, jolla on läheiset välit Helvetin enkeleihin, kertoo poliisi.

Rikosylikomisario Pälvi Suokas Hämeen poliisilaitokselta kertoo, että uuteen ryhmittymään on siirtynyt ainakin osa rikollisjärjestö United Brotherhoodin (UB) Lahden-osastossa aiemmin olleista. Poliisin käsitys on, että UB:n Lahden-osastoa ei ole enää olemassa ainakaan entisen kaltaisena.

Suokkaan mukaan Red Rootsin toiminta näyttää ulkoisesti hyvin samantyyppiseltä kuin UB Lahden toiminta.

Ainakaan vielä ei ole tiedossa, että Red Roots -ryhmää olisi perustettu muualle Suomeen, Suokas kertoo.

Poliisin käsityksen mukaan uusi ryhmittymä on myös hankkinut käyttöönsä tilat Lahdesta.

Ainakin yksi republikaanisenaattori vaatii korkeimman oikeuden tuomarinimityksen lykkäämistä yli vaalien

Yhdysvalloissa presidentti Donald Trumpin pyrkimys runnoa läpi konservatiivituomarin valinta maan korkeimpaan oikeuteen on kohdannut kritiikkiä myös joidenkin republikaanisenaattorien suunnalta.

Mainen osavaltiota edustava republikaanisenaattori Susan Collins sanoi lauantaina paikallista aikaa, että vasta tulevien presidentinvaalien voittajan tulisi valita seuraaja perjantaina kuolleelle korkeimman oikeuden tuomarille Ruth Bader Ginsburgille.

Collins sanoi, ettei hän tukisi senaatin äänestystä Trumpin ehdokkaan nimityksestä ennen marraskuisia vaaleja.

Liberaalituomari Ginsburg kuoli perjantaina 87-vuotiaana haimasyövän aiheuttamiin komplikaatioihin. (Lähde: AFP)

Trump vihjailee luultavasti nimittävänsä naisen korkeimman oikeuden uudeksi tuomariksi

Yhdysvalloissa presidentti Donald Trump on kertonut, että hänen nimityksensä korkeimman oikeuden uudeksi tuomariksi on mitä luultavimmin nainen. Presidentti myös sanoi nimittävänsä perjantaina kuolleelle korkeimman oikeuden tuomarille Ruth Bader Ginsburgille seuraajan erittäin pian.

Trump avasi nimityssuunnitelmiaan lauantaina paikallista aikaa toimittajille maan pääkaupungissa Washingtonissa.

Uutiskanava ABC News kertoi perjantaina paikallista aikaa, että kanavan lähteiden mukaan Trumpin mahdollisten ehdokkaiden lista on lyhyt ja siltä löytyy ainakin yksi nainen.

Liberaalituomari Ginsburg kuoli perjantaina 87-vuotiaana haimasyövän aiheuttamiin komplikaatioihin. (Lähde: AFP)

Virusrajoituksien rikkomisesta voi jatkossa saada Englannissa yli kymppitonnin sakon

Englannissa voi jatkossa saada yli kymppitonnin sakon, jos kieltäytyy eristäytymästä koronaviruksen leviämisen estämiseksi.

Britannian pääministeri Boris Johnson ilmoitti aiemmin tällä viikolla uusista rajoituksista, jotka koskevat miljoonia ihmisiä Englannin luoteis-, pohjois- ja keski-osissa.

Myöhään lauantaina Johnson kertoi, että 28. syyskuuta alkaen laki velvoittaa ihmisiä eristäytymään, jos heillä on todettu koronatartunta tai jos terveydenhuoltojärjestelmä NHS:n jäljitysohjelma niin käskee.

Sakot eristäytymismääräyksen rikkomisesta lähtevät tuhannesta punnasta. Toistuvista tai vakavista rikkomuksista voi saada jopa 10 000 punnan eli noin 10 900 euron sakon. (Lähde: AFP)

Yhdysvallat väittää YK:n Iran-pakotteiden olevan jälleen voimassa - kiista ajautunut pattitilanteeseen turvallisuusneuvostossa

YK:n Iranin vastaiset pakotteet ovat jälleen voimassa, julisti Yhdysvaltain ulkoministeri Mike Pompeo lauantaina. Pompeo uhkasi lisäksi seurauksilla, mikäli muut jäsenvaltiot eivät pane pakotteita täytäntöön.

Kyse on Iranin ydinsopimukseen liittyvistä pakotteista, joita Yhdysvallat on yrittänyt ajaa uudelleen voimaan YK:n turvallisuusneuvostossa. Se on kuitenkin jäänyt neuvostossa pitkälti vaille tukea. Erityisesti eurooppalaisten jäsenvaltioiden mukaan pakotteet eivät ole voimassa. Myös Kiina ja Venäjä ovat pakotteita vastaan.

Yhdysvallat vetäytyi Iranin kanssa solmitusta ydinsopimuksesta vuonna 2018. Sanktiokysymyksessä Yhdysvallat kuitenkin katsoo olevansa edelleen sopimuksen osapuoli. (Lähde: AFP)

Videosovellus Tiktok on valmistellut yhteistyösopimuksen Yhdysvalloissa Oraclen ja Walmartin kanssa

Videosovellus Tiktok kertoo valmistelleensa Yhdysvalloissa yhteistyösopimuksen ohjelmistoyhtiö Oraclen ja vähittäistavaraketju Walmartin kanssa.

Tiktokin mukaan Oraclen on määrä toimia jatkossa Yhdysvalloissa viestisovelluksen teknologisena yhteistyökumppanina, kun taas Walmart olisi Tiktokin kaupallinen yhteistyökumppani.

Yhdysvallat on pitänyt kiinalaisomisteista sovellusta turvallisuusuhkana. Presidentti Donald Trump allekirjoitti elokuussa asetuksen, jonka mukaan Tiktokin omistavan ByteDancen tulee myydä Yhdysvaltain-toimintonsa amerikkalaiselle yritykselle.

Trump ehti jo aiemmin lauantaina suitsuttaa suunniteltua sopimusta ja kertoi antavansa sille siunauksensa. (Lähde: AFP)

Yhdysvaltain kauppaministeriö kertoo lykkäävänsä Tiktokin latauskieltoa ainakin viikolla

Yhdysvaltain kauppaministeriö kertoo lykkäävänsä suositun videosovellus Tiktokin latauskieltoa ainakin viikolla. Kiinalaisomisteinen Tiktok kertoi hetkeä aiemmin valmistelleensa yhteistyösopimuksen yhdysvaltalaisyritysten Oraclen ja Walmartin kanssa.

Latauskiellon oli määrä tulla Yhdysvalloissa voimaan sunnuntaina, mutta sitä lykätään ainakin syyskuun 27. päivään.

Yhdysvallat on pitänyt kiinalaisomisteista sovellusta turvallisuusuhkana. (Lähde: AFP)

Kiinalainen Wechat-sovellus menee tänään kiinni Yhdysvalloissa

Kiinalaisen Tencentin omistama viesti- ja maksusovellus Wechat menee tänään kiinni Yhdysvalloissa, kun Kiinan ja Yhdysvaltojen tuorein kauppakiista kärjistyy entisestään. Yhdysvaltojen kauppaministeriö on määrännyt Wechatin latauskieltoon sunnuntaista lähtien.

Wechat on Kiinassa erittäin laajasti käytetty sovellus. Yhdysvalloissa sillä on liki 20 miljoonaa käyttäjää.

Kiina on uhannut Yhdysvaltoja vastatoimilla rajoitusten vuoksi. (Lähde: AFP)