Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Navalnyi kommentoi tilaansa sosiaalisessa mediassa: Pystyn hengittämään itse

Myrkytetty venäläinen oppositiojohtaja Aleksei Navalnyi on kommentoinut tilaansa Instagramissa .

– Hei, tässä on Navalnyi. Eilen pystyin hengittämään itse koko päivän, Navalnyi kertoi. Hän istuu kuvassa sairaalasängyllä perheensä ympäröimänä.

– Pidän hengittämisestä. Se on hämmästyttävä prosessi, jota monet aliarvioivat. Suosittelen sitä, oppositiojohtaja vitsaili ja sanoi myös ikävöivänsä kannattajiaan.

Kyseessä oli Navalnyin ensimmäinen oma kommentti sen jälkeen kun hän joutui sairaalaan. Ranskassa ja Ruotsissa sijaitsevat laboratoriot vahvistivat eilen Saksan jo aikaisemmin esittämät tiedot, joiden mukaan Navalnyi myrkytettiin Novitshok-ryhmän myrkyllä.

Navalnyi myrkytettiin elokuussa, kun hän oli palamassa Tomskista Siperiasta, jossa hän oli kertomassa niin sanotusta älykkäästä äänestämisestä. Siinä ääniä keskitetään valtapuolue Yhtenäisen Venäjän vastustajille.

Navalnyia kuljettava kone teki välilaskun Omskiin Siperiassa, missä oppositiojohtaja vietiin hoitoon. Sieltä hänet siirrettiin Berliiniin. Navalnyi oli pitkään keinotekoisessa koomassa ja hengityskoneessa. Oppositiojohtajaa hoitavat lääkärit eivät toistaiseksi ole kertoneet, toipuuko Navalnyi täysin myrkytyksestä.

Venäjä intti edelleen, ettei Navalnyia myrkytetty Venäjällä

Venäjän ulkomaantiedustelun johtaja Sergei Naryshkin toisti jälleen tiistaina, ettei Navalnyia Venäjällä tutkittaessa löydetty mitään merkkejä myrkytyksestä.

– Omskin sairaalan lääkärit pelastivat Navalnyin hengen. He suorittivat koko joukon perusteellisia tutkimuksia ja ottivat kokeita, Naryshkin perusteli.

– On varmaa, että sillä hetkellä kun Aleksei Navalnyi jätti Venäjän, hänen elimistössään ei ollut myrkkyjä. Siksi meillä onkin paljon kysyttävää saksalaisilta, hän jatkoi.

Venäjä on koko ajan kiistänyt tiedot myrkytyksestä ja vaatinut päästä kuulemaan Navalnyia sekä tutkimaan itse saksalaisten ottamia näytteitä.

.