Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Suomessa on raportoitu 23 uutta koronavirustartuntaa – eniten tartuntoja on tähän mennessä havaittu 20–29-vuotiaiden ikäryhmässä

Suomessa on raportoitu 23 uutta koronavirustapausta eiliseen verrattuna, kertoo Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL).

Kahden viime viikon aikana on raportoitu 503 uutta koronavirustartuntaa, mikä on 157 tapausta enemmän kuin noita viikkoja edeltävien kahden viikon aikana. Viimeisen viikon sisään on ilmoitettu 289 tartunnasta, kun edeltävällä viikolla niitä raportoitiin 214.

Lahtelaisessa Tiirismaan peruskoulussa yhdellä oppilaalla on vahvistettu koronavirustartunta, tiedotti Lahden kaupunki sunnuntaina. Karanteeniin ja etätyöskentelyyn on määrätty yksi koulun luokista ja lisäksi muutamia yksittäisiä oppilaita eri luokilta sekä osa opetushenkilöstöä. Koulun muut luokat ja oppilaat jatkavat normaalisti lähiopetuksessa.

Virukselle altistuneita on kaikkiaan yli 40. Lahden kaupungin mukaan hyvinvointiyhtymä on tavoittanut heistä lähes kaikki.

Myös Hämeenlinnan lyseon lukiossa yhdellä opiskelijalla on todettu koronavirustartunta, tiedottaa koulutuskuntayhtymä Tavastia. Lisäksi 35 lyseon opiskelijaa ja yksi opettaja on altistunut koronavirustartunnalle. Sairastunut on määrätty tartuntatautilain mukaiseen eristykseen ja altistuneet kotikaranteeniin.

Kaikkiaan koronavirustartuntoja on todettu Suomessa 8 580. Tautiin liittyviä kuolemia oli perjantaihin mennessä raportoitu yhteensä 337 ja sairaalahoidossa oli tuolloin kahdeksan ihmistä, joista yksi oli tehohoidossa. THL ei päivitä tietoja kuolemantapauksista tai sairaalahoidossa olevista viikonloppuisin.

Tähänastisista tautitapauksista 909 on todettu yli 70-vuotiailta, jotka ovat THL:n mukaan muita ikäryhmiä alttiimpia saamaan vakavan koronavirusinfektion. Eniten tartuntoja on todettu 20–29-vuotiailla, joiden ikäryhmässä niitä on havaittu 1 643. Heti perässä tulevat 30–39-vuotiaiden 1 560 tartuntaa.