Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Poliisi: Birminghamin puukotuksissa yksi ihminen kuoli ja kaksi muuta haavoittui vakavasti

Viime yönä Britannian toiseksi suurimmassa kaupungissa Birminghamissa tapahtuneissa puukotuksissa on kuollut yksi mies, kertoo paikallinen poliisi . Puukotuksissa haavoittui vakavasti lisäksi yksi mies ja yksi nainen. Viisi muuta ihmistä haavoittui myös, mutta heidän tilansa ei ole poliisin mukaan vakava.

Poliisi uskoo, että viime yönä kello 0.30:n ja 2.20:n välillä tapahtuneet puukotukset liittyvät toisiinsa. Puukotukset tapahtuivat neljässä eri paikassa, ja poliisi etsii puukotuksista yhtä ihmistä. Poliisi tutkii tapausta murhana, ja sillä on useita tutkintalinjoja, mutta puukotusten motiivi ei ole ollut viharikos, jengiväkivalta tai terrorismi.

Poliisin mukaan sillä on useita tutkintalinjoja puukotuksista ja se on lisännyt näkyvää partiointia Birminghamissa.

Birmingham on yksi Britannian etnisesti monimuotoisimmista kaupungeista, ja siellä on paljon jengirikollisuutta. Tammikuussa 2003 kaupungissa kahden jengin välisessä ampumisessa kuoli kaksi sivullista teini-ikäistä tyttöä.

Silminnäkijä kertoi nähneensä useiden ihmisten tappelun

Puukotukset tapahtuivat Birminghamin keskustassa ravintola- ja yökerhoalueella. BBC:n haastattelema silminnäkijä, paikallisessa yökerhossa työskentelevä Cara Curran, kertoo, että lauantai-iltana oli enemmän ihmisiä liikkeellä kuin aiemmin koronaviruksen vuoksi asetettujen rajoitusten aikana. Hän kertoi nähneensä useiden ihmisten tappelun.

– Olen työskennellyt yökerhoissa yli kahden vuoden ajan ja nähnyt paljon tappeluita, mutta tämä oli jotain erilaista. Ihmisten kehonkieli ja käyttäytyminen oli aika toisenlaista, Curran sanoi BBC:lle.

Poliisin mukaan alueella ei ole ammuttu tapahtuma-aikaan.

– Olemme tietoisia joistakin kommenteista, joiden mukaan alueella olisi ammuttu. Meille ei ole ilmoitettu siitä, poliisi ilmoitti Twitterissä .

Lähteenä myös: AFP ja NTB.