Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Britannian EU-neuvottelija: Emme ala vasallivaltioksi

Britannia ei ala EU:n vasallivaltioksi, sanoo maan EU-neuvotteluja johtava David Frost. EU:n ja Britannian on määrä neuvotella brexitin jälkeisestä kauppasopimuksesta jälleen ensi viikolla.

Frostin mukaan Britannia aikoo säilyttää määräämisoikeuden esimerkiksi omaan lainsäädäntöönsä, rahapolitiikkaansa ja kalastusoikeuksiinsa. Frost kertoi näkemyksistään Mail on Sundaylle .

– Sitä itsenäisenä maana oleminen tarkoittaa. Niin britit äänestivät, ja niin tapahtuu vuoden lopussa, Frost sanoi.

Britannia erosi EU:sta tammikuussa, ja siirtymäkausi päättyy tämän vuoden lopussa. Edellinen neuvottelukierros päättyi elokuussa. EU:n brexit-pääneuvottelija Michel Barnier ilmaisi tuolloin turhautumisensa neuvottelujen hitaaseen etenemiseen.

Kahdeksannen kierroksen on määrä alkaa Lontoossa maanantaina. Jos kauppasopimusta ei saada solmittua, saatetaan Britannian ja EU-maiden välillä käydä ensi vuonna kauppaa pääosin Maailman kauppajärjestö WTO:n sääntöihin ja maksuihin nojaten, kertoo uutistoimisto AFP.

Frostin mukaan Britannia ei pelkää mahdollista sopimuksetonta tilaa.