Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Isä mursi vauvansa jalan ja pahoinpiteli vaimoaan, tuomittiin puolen vuoden ehdolliseen vankeuteen

Muutaman kuukauden ikäisen vauvansa jalan murtanut 25-vuotias mies tuomittiin perjantaina puolen vuoden ehdolliseen vankeusrangaistukseen. Pohjanmaan käräjäoikeuden mukaan mies kohdisti väkivaltaa tyttövauvaan, joka oli tuolloin 5–10 kuukauden ikäinen.

Rikokset tapahtuivat kesällä ja syksyllä 2017 Uudessakaarlepyyssä.

Oikeuden mukaan vauva ei ole itse voinut aiheuttaa itselleen vammoja eikä muilla kuin vanhemmilla ole ollut mahdollisuutta aiheuttaa niitä. Lapsen äidin ei oikeuden mukaan havaittu olleen väkivaltainen lasta kohtaan.

– Käräjäoikeus on katsonut selvitetyksi, että mies on ottanut lapsen ylävartalosta kiinni ja/tai ravistanut tai puristanut niin, että mustelmia on syntynyt. Käräjäoikeus on esitetyn näytön perusteella katsonut, että kyseiset mustelmat eivät ole voineet syntyä muulla tavalla, oikeuden tiedotteessa todetaan.

Todistajana kuultu lääkäri sanoi, etteivät lapset saa mustelmia yhtä helposti kuin aikuiset. Tällä perusteella lääkärin mukaan miehen on täytynyt käyttää voimaa lapsen vahingoittamiseen.

Oikeus piti väkivallantekoja vakavina, sillä vauva oli puolustuskyvytön ja miehen huollettavana.

Mies kiisti syytteet

Vauvan lisäksi mies oli väkivaltainen vaimoaan kohtaan. Oikeuden mukaan mies löi naista useita kertoja ja potki tätä jalkoihin. Nainen sanoi oikeudessa, että lyönnit osuivat häntä kasvoihin, päähän ja käsivarsiin. Hänen mukaansa mies oli ollut aiemminkin väkivaltainen.

Mies kiisti kaikki syytteet. Hän sanoi, etteivät vauvalla olleet vammat olleet hänen aiheuttamiaan. Vaimoon kohdistunut väkivalta oli hänen mukaansa itsepuolustusta.

Mies tuomittiin vauvaan kohdistuneista törkeästä vammantuottamuksesta ja pahoinpitelystä sekä vaimonsa pahoinpitelystä. Ehdollisen vankeusrangaistuksen lisäksi hänet määrättiin maksamaan heille yhteensä 5 000 euron korvaukset.