Hallitus neuvottelee aamupäivällä – Lintilän tärkeänä pitämä kysymys Lapin-matkailusta ei tiettävästi asialistalla

Hallitus järjestää torstaina tiedotustilaisuuden ainakin Onnettomuustutkintakeskuksen yhteyteen asetettavasta riippumattomasta tutkintaryhmästä, joka alkaa selvittää koronapandemiasta johtuneita toimia Suomessa. -Koivisto Antti Aimo-Koivisto / LEHTIKUVA

Saila Kiuttu / STT

Hallituslähteistä kerrotaan STT:lle, että koronaan liittyvät raja-asiat eivät ole hallituksen torstaisen neuvottelun asialistalla. Tapaamisessa on tiettävästi tarkoitus keskustella syksyn koronatoimien tiekartasta. Hallitus siis käy läpi eri keinoja taudin estämiseksi erilaisissa skenaarioissa.

Elinkeinoministeri Mika Lintilä (kesk.) on pitänyt tärkeänä, että hallitus neuvottelisi pikaisesti Lapin-matkailuun liittyvästä akuutista kysymyksestä. Hän kertoi toimittajille tiistaina, että hallitus neuvottelisi torstaina siitä, miten muun muassa brittituristien joululomamatkat Lappiin voitaisiin varmistaa. Pohdinnassa on erilaisia malleja matkustuskuplasta tai -käytävästä, jonka toteuttamiseen voisi liittyä myös koronatesti tai -testejä.

Nykyisten matkustusrajoitusten mukaan Britanniasta Suomeen saapuville matkustajille suositellaan 14 vuorokauden omaehtoista karanteenia.

Hallitus aloittaa neuvottelut Säätytalolla kello 10. Hallitus järjestää aiheesta mahdollisesti tiedotustilaisuuden.

Tiedotustilaisuus järjestetään ainakin Onnettomuustutkintakeskuksen yhteyteen asetettavasta riippumattomasta tutkintaryhmästä, joka alkaa selvittää koronapandemiasta johtuneita toimia Suomessa.

Kommentoi

Palvelut

Ruokapaikka