Lintilä HS:lle yt-uutisista: Näitä kuullaan syksyn aikana vielä useita

Lintilä epäilee, etteivät kaikki ministeritkään oikein tajua, millaisissa ongelmissa yritykset ja vientiteollisuus ovat. RONI REKOMAA / LEHTIKUVA

STT

Elinkeinoministeri Mika Lintilän (kesk.) ennakoi Helsingin Sanomien haastattelussa, että uutisia yt-neuvotteluista kuullaan syksyn aikana vielä useita.

– Irtisanomiset tulevat olemaan käytännössä sellaisia, joita ei voi enää pysäyttää. Semmoinen ajatus, että valtio pelastaisi jokaisen yrityksen, ei ole valitettavasti realistinen.

Lintilää huolestuttaa esimerkiksi pienet ja keskikokoiset yritykset, joita pelastettiin keväällä erilaisilla toimilla.

– Ne ovat hakeneet maksulykkäyksiä lainoihinsa, maksuihinsa, veroihinsa ja vuokriinsa kolmeksi tai kuudeksi kuukaudeksi. Nyt nämä pamahtavat maksuun, eivätkä näiden yritysten rahavarat ole kesän aikana parantuneet. Tulemme näkemään paljon konkursseja.

Lintilä myös epäilee, etteivät kaikki ministeritkään oikein tajua, millaisissa ongelmissa yritykset ja vientiteollisuus ovat, HS kirjoittaa.

– Kaikkien osapuolten pitäisi viimeistään nyt käsittää, ettei tämä aika ole pikku- ja mielikuvapolitikoinnin aikaa. Nyt pitää keskittyä yhteistyöhön. Se koskee niin hallituksen viittä puoluetta, työnantajia kuin palkansaajiakin.

Kommentoi

Palvelut

Ruokapaikka