Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Venäjällä aloitettiin alustava poliisitutkinta Navalnyin tapauksesta

Venäjällä poliisi on aloittanut alustavan tutkinnan oppositiojohtaja Aleksei Navalnyin epäillystä myrkytystapauksesta.

Poliisin mukaan tutkinnassa on tarkoitus selvittää, miksi Navalnyi joutui sairaalakuntoon ja onko varsinaisen rikostutkinnan aloittamiseen syytä.

Poliisi kertoo tutkineensa Navalnyin hotellihuoneen ja paikkoja, joissa tämä on käynyt sekä tarkastelleensa valvontakameramateriaalia ja takavarikoineensa mahdollisesti todistusarvoista tavaraa.

Myöhemmin Venäjän syyttäjänvirasto ehti jo ilmoittaa verkkosivuillaan julkaisemassaan tiedotteessa, että myrkytysepäily ei anna aihetta rikostutkintaan. Virasto kuitenkin poisti tiedotteen sivuiltaan vain muutaman minuutin päästä antamatta asialle selitystä, uutissivusto Meduza kertoi.

Syyttäjänvirasto kertoi myös pyytäneensä saksalaisviranomaisilta virka-apua, kuten raportteja Navalnyia hoitavilta lääkäreiltä. Syyttäjänviraston mukaan Saksa on suostunut yhteistyöhön.

Todennäköisesti myrkytetty

Navalnyia kuljettanut lentokone joutui tekemään viime viikolla hätälaskun Omskin kaupunkiin, kun Navalnyi alkoi voida erittäin pahoin. Omskista Navalnyi lennätettiin parin päivän jälkeen Berliiniin.

Navalnyia hoitavan berliiniläisen Chariten yliopistollisen sairaalan lääkäreiden mukaan hänet oli todennäköisesti myrkytetty, kun taas venäläislääkärit kertoivat, etteivät löytäneet viitteitä myrkystä.

Monet länsimaat ovat vaatineet Venäjää aloittamaan tapauksesta perusteellisen ja läpinäkyvän tutkinnan. Presidentti Vladimir Putinin edustaja Dmitri Peskov torjui keskiviikkona vaatimukset tutkinnasta ja sanoi päätöksen kuuluvan lainvalvontaviranomaisille. Peskovin mukaan myrkytysväitteet ovat ilman pitäviä todisteita pelkkää "tyhjänpäiväistä puhetta".

---

Lähteenä myös Meduza.