Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Hurrikaani Laura voimistunut neloskategoriaan

Yhdysvalloissa Texasia ja Louisianaa lähestyvä hurrikaani Laura on voimistunut neloskategoriaan eli tuulet voivat puhaltaa jopa 70 metriä sekunnissa.

Yhdysvaltain kansallisen hurrikaanikeskuksen NHC:n mukaan Lauran voimakkuuden odotetaan myös pysyvän neloskategoriassa, kun se saavuttaa rannikon torstain vastaisena yönä paikallista aikaa.

Texasissa ja Louisianassa asukkaita onkin evakuoitu tulva-alueilta ja ikkunoita suojattu hurjaa vauhtia lähestyvän Lauran takia.

Laura uhkaa myös rannikolla sekä Louisianassa että Texasissa sijaitsevia öljynjalostamokeskuksia.

New Orleans muistaa Katrinan

Texasiin on avattu useita hätäsuojia evakuoitaville. Suojissa noudatetaan koronavirusohjeistuksia.

– Covid-19 (koronaviruksen aiheuttama tauti) on Texasissa koko hurrikaanin ajan, Texasin kuvernööri Greg Abbott on muistuttanut.

Abbott on myös kannustanut ihmisiä mahdollisuuksien mukaan suojautumaan motelleihin tai hotelleihin, jotta eristäytyminen muista onnistuisi paremmin.

Myös New Orleansissa pormestari LaToya Cantrell on painottanut koronavirukselta suojautumisen tärkeydestä sääolosuhteista huolimatta.

New Orleans muistaa edelleen vuoden 2005 hurrikaani Katrinan, joka saapui alueelle kolmoskategorian myrskynä. Tuolloin 80 prosenttia kaupungista tulvi ja yli 1 800 ihmistä kuoli.

Aiemmin Laura aiheutti tulvia Haitilla ja Dominikaanisessa tasavallassa, jossa ainakin 25 ihmistä kuoli. Kuubassa myrsky aiheutti aineellisia vahinkoja, ja Meksikonlahdella yli sata öljyporauslauttaa evakuoitiin varotoimena.