Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Golden State Killerinä tunnettu sarjamurhaaja sai moninkertaisen elinkautistuomion Yhdysvalloissa

Yhdysvalloissa Golden State Killer -nimellä tunnetuksi tullut sarjamurhaaja, entinen poliisi Joseph James DeAngelo Jr. on saanut moninkertaisen elinkautisen vankeusrangaistuksen ilman mahdollisuutta ehdonalaiseen.

Kaliforniaa kahtena vuosikymmenenä terrorisoinut DeAngelo on tunnustanut yhteensä 13 eri murhaa ja kymmeniä 1970- ja 1980-luvuilla tehtyjä raiskauksia osana syytesopimusta, jolla hän vältti kuolemantuomion.

– Eloonjääneet ovat puhuneet selvästi. Syytetty ei ansaitse armoa, totesi tuomari Michael Bowman tuomiota lukiessaan.

74-vuotias DeAngelo sai "ankarimman mahdollisimman rangaistuksen, jonka laki sallii", luonnehti tuomari.

Kaiken kaikkiaan DeAngelolle langetettiin 11 perättäistä elinkautista vankeusrangaistusta. Vuonna 1975 rikoksensa aloittanut DeAngelo murtautui yöaikaan koteihin, joissa hän raiskasi ja usein surmasi naisuhrinsa.

Golden State Killerin vuonna 1986 tapahtuneen viimeisen iskun ja DeAngelon kiinnijäämisen välillä ehti kulua kolme vuosikymmentä.

Hänet pidätettiin vasta vuonna 2018 sen jälkeen, kun sukulaisen tekemä geenitesti johti rikostutkijat DeAngelon jäljille.