Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Ex-poikaystävä oli jo suhteen aikana väkivaltainen ja kontrolloiva Milla Arosta kohtaan, sanotaan syyttäjien hovivalituksessa – miehelle vaaditaan tuomiota murhasta

Syyttäjät ja omaiset vaativat, että Somerolla viime kesänä kadonneen Milla Arosen entinen poikaystävä tuomitaan murhasta. Syyttäjien Turun hovioikeuteen jättämässä valituskirjelmässä vedotaan muun muassa miehen aiempaan väkivaltaiseen ja kontrolloivaan käytökseen. Todistajien kertomusten mukaan mies oli kohdistanut Aroseen väkivaltaa jo parisuhteen aikana, jos tämä ei ollut toiminut hänen tahtonsa mukaan.

Pari erosi vuonna 2017. Syyttäjien mukaan kontrollipyrkimykset jatkuivat eron jälkeenkin.

– Hän on ollut valmis väkivallan käyttämiseen myös tässä tilanteessa, syyttäjien valituksessa sanotaan.

21-vuotias Milla Aronen ilmoitettiin kadonneeksi viime vuoden kesäkuussa, kun hän ei palannut varusmiespalvelukseen Porin prikaatiin. Arosen etsintöjä seurattiin julkisuudessa tarkasti.

Arosen kuolemasta tuomittiin entinen poikaystävä. Mies myönsi aiheuttaneensa Arosen kuoleman ja hävittäneensä ruumiin. Miehen kertoman mukaan hän löi Arosta kerran kasvoihin, "pakkasi" ruumiin jätesäkeillä ja teipinpaloilla ja piilotti sen vanhempiensa pihapiirissä olevaan roskikseen. Ruumista ei ole löytynyt.

Varsinais-Suomen käräjäoikeus tuomitsi miehen tämän vuoden kesäkuussa alle kolmen vuoden vankeuteen törkeästä kuolemantuottamuksesta ja hautarauhan rikkomisesta. Oikeuden mukaan teon tahallisuudesta ei löytynyt riittävää näyttöä.

Syyttäjät: Mies tiesi, ettei saa verkkopankkitunnuksia taistelutta

Tapahtumapäivänä mies oli hakenut Arosen ajelulle. Sen aikana hänellä "napsahti päässä". Miehen kertoman mukaan Aronen meni lyönnin jälkeen tajuttomaksi, ja hän päätyi nostamaan tämän takakonttiin.

Surmattuaan Arosen mies haki tämän nimissä useita pikavippejä ja yritti nostaa tämän pankkikortilla tuhat euroa käteistä. Lainoja haettiin yhteensä 57 400 euron edestä. Miehen mukaan hän ajatteli pakenevansa ulkomaille ja yritti saada rahaa siihen. Mies on kiistänyt tappaneensa Arosen tahallaan.

Syyttäjien mukaan henkirikoksen taustalla olivat miehen taloudelliset vaikeudet. Mies oli syyttäjien mukaan ajautunut ulosottoveloissaan umpikujaan ja päättänyt Arosta hyväksikäyttämällä hakea lisää lainoja. Syyttäjät katsovat yhä hovivalituksessaan, että miehen suunnitelmana oli Arosen verkkopankkitunnusten saaminen ja että hän oli valmistautunut vahingoittamaan Arosta niiden saamiseksi.

– Hänen on täytynyt ymmärtää Milla Arosen suhtautumisesta hänen yhteydenottoihinsa, että Milla Aronen ei tulisi vapaaehtoisesti antamaan verkkopankkitunnuksiaan ja muita tarvittavia välineitä lainojen hakemista varten.

Syyttäjien mukaan mies tiesi, että Aronen tulee puolustamaan omaisuuttaan ja vastustelemaan tarvittaessa fyysisesti.

– Hänen on täytynyt varautua siihen, että hän joutuu käyttämään voimakastakin väkivaltaa, joka tulee tarvittaessa johtamaan Milla Arosen kuolemaan.

Syytetty pitää alle kolmen vuoden rangaistustaan liian ankarana

Arosen kuoleman aiheuttamisesta tuomitun Jyri Kristian Niemisen, 25, vastaus syyttäjän valitukseen ei ollut vielä saapunut hovioikeuteen. Sen sijaan hän on toimittanut oman valituksensa, jossa hän vaatii lieventämään käräjäoikeuden määräämää kahden vuoden ja kahdeksan kuukauden vankeusrangaistustaan.

Niemisen mukaan rangaistus on liian ankara. Rangaistus pitää Niemisen mukaan alentaa vuodeksi ja seitsemäksi kuukaudeksi ja määrätä ehdottoman sijaan ehdollisena vankeutena.