Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Sairaalalähteet: Lääkärit yrittävät pelastaa Navalnyin hengen

Lääkärit yrittävät pelastaa koomassa makaavan venäläisen oppositiojohtaja Aleksei Navalnyin hengen, kerrotaan häntä hoitavasta sairaalasta.

Omskilaisen sairaalan apulaisjohtajan Anatoli Kalinintshenkon mukaan lääkärit joutuvat tekemään kaiken mahdollisen, jotta Navalnyi jäisi henkiin.

Navalnyi sairastui äkillisesti Moskovaan matkalla olleella lennolla, ja kone joutui tekemään hätälaskun Omskiin. Oppositiojohtajan avustajien mukaan syynä oli Navalnyin juomaan teehen laitettu myrkky.

Sosiaalisessa mediassa on liikkunut silminnäkijätietoja , joiden mukaan Navalnyi oli huutanut tuskissaan lentokoneessa ennen sen laskeutumista Omskiin.

Navalnyin kimppuun on hyökätty ennenkin. Vuonna 2017 hänen silmänsä vahingoittui, kun Navalnyin kimppuun hyökännyt mies heitti desinfiointiainetta hänen kasvoilleen.

Myös viime kesänä Navalnyi sairastui olleessaan vankilassa. Tuolloinkin Navalnyin oma lääkäri epäili myrkytystä, mutta Navalnyita hoitanut sairaala kiisti tiedon.

Pidätyksiä ja ratsioita

Venäjän nykyhallintoa vastustava Navalnyi on ollut aikojen saatossa useiden rikostutkintojen kohteena. Hänen johtamansa korruptionvastaisen FBK-järjestön tiloihin tehtiin ratsia viimeksi reilu kuukausi sitten.

Navalnyin mukaan häntä painostettiin, jottei hän pääsisi matkustamaan ympäri maata mainostamaan niin sanottua taktista äänestämistä, jolla presidentti Vladimir Putinin kannattajien äänisaalista on saatu vähennettyä.

Navalnyi myös kehotti venäläisiä boikotoimaan kesän kansanäänestystä perustuslain muutoksista. Muutosten hyväksymiseen virallisesti päätynyttä vaalitulosta hän piti väärennettynä. Navalnyin mukaan kyseessä on "valtava valhe", joka ei heijasta Venäjän kansalaisten todellista mielipidettä.

Vuonna 2018 Navalnyita estettiin nousemasta presidentti Vladimir Putinin haastajaksi presidentinvaaleissa. Viisi vuotta aiemmin hän oli kuitenkin mukana Moskovan pormestarinvaalissa saaden huomattavan 27 prosentin kannatuksen.

Nyt 44-vuotias oppositiojohtaja on ollut useita kertoja pidätettynä ja vangittuna, milloin kavalluksesta, milloin luvattoman mielenosoituksen järjestämisestä syytettynä. Navalnyi alkoi pitää blogia korruptiosta ja muista väärinkäytöksistä Venäjällä jo yli kymmenen vuotta sitten.